Internațional

Un atac sinucigaş decapitează apărarea regimului de la Damasc

Ziarul de Vrancea
18 iul 2012 595 vizualizări
în explozia survenită la o reuniune de securitate a liderilor militari ai lui Bashar al-Assad au murit ministrul Apărării, adjunctul său - care era chiar cumnatul preşedintelui, precum şi generalul care conducea celula de criză creată pentru gestionarea revoltei

Un cumnat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad a fost ucis în atentatul produs ieri la Damasc în care şi-a pierdut viaţa şi ministrul sirian al Apărării, generalul Daoud Rajha. Assef Shawkat, cumnatul preşedintelui, ocupa funcţia de ministru adjunct al Apărării în guvernul de la Damasc. Era soţul surorii mai mari a lui Assad, Bushra. Atentatul sinucigaş a vizat clădirea securităţii naţionale din Damasc, unde avea loc o reuniune cu participarea unor miniştri şi responsabili din domeniul securităţii.
Ministrul Apărării, Daoud Rajha este cel mai înalt responsabil guvernamental sirian ucis până acum în actualul conflict din Siria. Rajha era de asemenea cel mai înalt responsabil de religie creştină din guvern. Ministrul de Interne, Mohammad Shaar, rănit în atac, a fost transportat la spital, starea sa fiind stabilă, potrivit televiziunii de stat. Clădirea ultraprotejată vizată de atentat se află în cartierul Rawda, în centrul capitalei. Potrivit unei surse de securitate citate de Reuters, autorul atentatului sinucigaş, care nu a fost revendicat, ar fi fost o gardă personală din anturajul lui Assad.
Şeful celulei de criză create pentru gestionarea revoltei din Siria, generalul Hassan Turkmeni, a fost de asemenea ucis în atentatul comis ieri la Damasc. Totuşi, decesul nu a fusese confirmat pană aseară de autorităţile siriene. "Generalul Hassan Turkméni, adjunct al vicepreşedintelui sirian, a murit din cauza rănilor suferite în atentatul comis la Damasc", a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului citând surse din capitala Siriei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.