Internațional

Primarul cu blană

Ziarul de Vrancea
15 iul 2012 547 vizualizări
Sătui de nesfarşitele certuri politice, localnicii unui sat din Alaska şi-au ales primar un motan n funcţia, onorifică de altfel, a adus localităţii un aflux consistent de turişti

Un primar blănos şi cu mustăţi lungi. Este descrierea foarte succintă a lui Stubbs, un motan de 15 ani, care ocupă funcţia de primar în Talkeetna, un sat cu 900 de locuitori din Alaska. Intrarea sa în politică s-a produs cu mai mulţi ani în urmă, când un grup de rezidenţi dezamăgiţi de interminabilele certuri ale candidaţilor pentru scaunul de primar şi-au convins concetăţenii să facă o alegere în afara numelor de pe listă. "Mandatul" lui Stubbs este doar onorific, însă popularitatea sa este incomparabil mai mare. Alegerea lui a făcut satul şi mai vizibil între destinaţiile turistice. Pană atunci, singura atracţie a zonei era muntele McKinley, cel mai înalt din toată America de Nord (6200 de metri), la poalele căruia se află mica localitate. Localnicii s-au declarat fericiţi că primarul lor foarte afectuos ajută la promovarea turismului prin imaginea sa. Magazinul în uşa căruia motanul-primar îşi petrece cea mai mare parte a timpului este locul unde acesta îi întampină, deşi uneori dormitand, precum un veritabil vechi stăpan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.