Internațional

Cea mai rară creatură din lume a murit în Insulele Galapagos

Ziarul de Vrancea
25 iun 2012 1179 vizualizări
Broasca ţestoasă gigant avea o varstă de peste 100 de ani,dar oamenii de ştiinţă spun că putea trăi încă o dată pe atat

Broasca ţestoasă cunoscută sub porecla Singuraticul George (Lonesome George), considerată ultima reprezentantă a subspeciei Chelonoidis nigra abingdoni, localizată pe insula Pinta din Galapagos şi considerată cea mai rară creatură vie din lume, a murit la aproape o sută de ani, în arhipelagul din Pacific, administrat de Ecuador, transmite Agerpres. Oamenii de ştiinţă l-au descoperit pe Singuraticul George în decembrie 1972 în insula Pinto din Galapagos, numindu-l astfel în onoarea actorului american George Gobel. Ulterior, broasca, unica reprezentantă a subspeciei amintite, a fost transferată la staţia de cercetare Charles Darwin din arhipelag.
În decurs de zeci de ani, oamenii de ştiinţă au încercat să obţină pui în urma uniunii dintre Singuraticul George şi broaşte ţestoase din alte subspecii din Galapagos, dar fără rezultat.
La momentul decesului, broasca ţestoasă cântărea 88 de kilograme, iar lungimea sa se apropia de 180 de centimetri. Singuraticul George, după cum susţin oamenii de ştiinţă, nici nu era atât de bătrân, deoarece reprezentanţii acestei subspecii, spun ei, îşi pot păstra capacitatea de reproducere până la vârsta de 200 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.