Internațional

"Regele" spam-urilor a ajuns la "recycle bin"

Ziarul de Vrancea
24 mai 2012 10461 vizualizări
Un rus de doar 27 de ani, a cărui aplicaţie preluase controlul a 30 de milioane de calculatoare, devenite astfel emiţătoare de mesaje spam, a fost condamnat la patru ani de închisoare

Un rus de origine armeană a fost condamnat la patru ani de închisoare de un tribunal din Erevan, el fiind creatorul unei reţele de calculatoare infectate care la un moment dat ajunsese să cuprindă 30 de milioane de PC-uri, scrie The Register. Rusul Georg Avanesov ajunsese să caştige 125.000 dolari pe lună de pe urma activităţilor ilegale, iar botnet-ul său numit Bredolab fusese destructurat în octombrie 2010 de poliţia olandeză.
Botnet-ul Bredolab şi-a început ascensiunea în 2009 şi, la un moment dat, reţeaua de calculatoare infectate ajunsese la 30 de milioane. La apogeu reţeaua trimitea zilnic trei miliarde de e-mail-uri spam şi era atat de respectată încat alţi cyber-criminali apelau la ea şi plăteau pentru ca reţeaua să atace diverse site-uri, să facă reclame la falşi anti-viruşi şi să trimită fişiere malware la ţinte clare. Dată fiind mărimea botnet-ului, nu e de mirare că Avanesov ajunsese să caştige 125.000 de dolari/lună la numai 27 de ani. Poliţia olandeză a destructurat în octombrie 2010 reţeaua, confiscand serverele şi depistand apoi creatorii săi. Avanseov a încercat un atac informatic asupra poliţiei şi să recaştige controlul asupra reţelei, însă a eşuat. El a fost apoi arestat cand a ajuns pe aeroportul din Erevan cu un zbor de noapte de la Moscova.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.