Internațional

O fi sănătos? Cum a devenit un rechin vegetarian

Ziarul de Vrancea
24 mai 2012 995 vizualizări
Unul din rechinii doică de la un acvariu britanic a devenit atât de vegetarian, încât îngrijitorii trebuie să-i ascundă peştele printre legume - singurele alimente pe care le acceptă - pentru ca animalul să aibă o hrană echilibrată, scrie Daily Mail.

La Centrul naţional pentru faună marină din Birmingham, un rechin dă bătăi de cap îngrijitorilor. Florence, un rechin doică de 1,80 m, după ce a scăpat de o infecţie gravă, a devenit vegetarian - singurul rechin vegetarian din lume! Trimisă din Florida în 2009, Florence se simţea rău când a ajuns în Anglia, aşa că i s-a făcut o ecografie care a arătat prezenţa în gât a unui cârlig de undiţă ruginit. Operată şi tratată cu antibiotice de un veterinar specialist din Bristol, Florence s-a făcut bine, dar a adoptat un regim curios pentru un rechin.
"Rechinii doică înghit ocazional alge, în stare de sălbăticie, şi n-am fost prea surprinşi când a furat o parte din verdeţurile pregătite pentru Molokai (vecina ei, o broască ţestoasă). Nu ne aşteptam însă să devină complet vegetariană", spune îngrijitorul ei, Graham Burrows.
"Acum ascundem bucăţi de peşte printre ţelină, castraveţi şi salată ca să le mănânce. Trebuie să le ascundem bine pentru că, dacă-şi dă seama că sunt acolo, refuză mâncarea şi aşteaptă un meniu strict vegetarian", adaugă el. Îngrijitorii şi specialiştii n-au reuşit până acum să explice brusca schimbare de regim alimentar al rechinului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
George, acum 4366 zile, 4 ore, 59 minute, 27 secunde
foarte tare
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.