Internațional

A treia putere a lumii funcţionează fără energie nucleară

Ziarul de Vrancea
13 mai 2012 495 vizualizări
în Japonia a fost închis temporar, pentru revizie, ultimul reactor rămas deschis după seismul puternic urmat de tsunami anul trecut n pană atunci, centralele atomice japoneze însumau 50 de reactoare care furnizau o treime din necesarul energetic

Japonia a rămas, de sambătă, fără energie nucleară. Ultimul reactor în funcţiune a fost oprit pentru lucrări de întreţinere. Este o situaţie dificilă pentru operatorii din electricitate din ţară, care solicită repornirea reactoarelor pentru a evita penuria de curent electric în timpul verii. Ultimul reactor rămas deschis din cele 50 deţinute de Japonia a fost oprit pentru lucrări de întreţinere de rutină, care vor dura peste 70 de zile. La capătul acestora, operatorul Hokkaido Electric Power Co. speră să repornească reactorul, soluţie probabilă, dar nu sigură: niciunul din reactoarele oprite pentru control după dezastrul de la centrala Fikushima - cu patru reactoare din cele şase afectate de seismul şi valul tsunami din 11 martie 2011 - nu a fost repus în funcţiune.
Înainte de accident, Japonia avea o capacitate de producţie nucleară care acoperea 25-30% din nevoia de electricitate a ţării. Mai mult de zece unităţi au fost oprite sine die şi toate cele care erau deja oprite sau scoase din funcţiune pentru lucrări de întreţinere n-au mai fost repornite din cauza noilor condiţii de securitate impuse.
Companiile regionale de electricitate fac presiuni asupra autorităţilor pentru a forţa repunerea în funcţiune a reactoarelor, argumentând că există riscul penuriei de curent electric în perioadele toride de vară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.