Internațional

Ultimul weekend la Palatul Elysee pentru Sarkozy?

Ziarul de Vrancea
4 mai 2012 466 vizualizări
Preşedintele în funcţie vorbeşte în premieră de asumarea unui eventual eşec, în vreme ce principalul său aliat, guvernului de la Berlin, îndulceşte tonul în privinţa lui Hollande

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat joi seara pentru postul de televiziune Canal Plus că îşi va asuma "consecinţele" unei înfrîngeri, în cazul în care socialistul François Hollande va fi ales duminică. Preşedintele în exerciţiu a declarat că doreşte "să fie ales pentru un nou mandat", "dar dacă nu se va întîmpla aşa, îmi voi asuma consecinţele", a declarat el.
În opinia sa, "este normal. Ar trebui să ai o personalitate bizară ca, atunci cînd francezii îţi spun ceva, tu să consideri că poţi să continui ca şi cum nu s-ar fi întîmplat nimic". "Eu nu sînt aşa, viaţa mea nu este aşa, nu aceasta este concepţia mea despre lucruri. Viaţa este un miracol! Am în fiecare zi convingerea că se poate întîmpla orice, că poţi lua un microb, face o boală, un accident. Eu nu am această obsesie a vidului, îmi place viaţa prea mult", a spus el. De fiecare dată cînd a fost întrebat în legătură cu acest subiect, Sarkozy a declarat că va renunţa la politică în caz de eşec, afirmîndu-şi totodată încrederea în victoria sa.
François Hollande, clasat primul în turul întîi, cu 28,6% din voturi, se află într-o poziţie bună pentru cîştigarea alegerilor prezidenţiale prevăzute duminică în faţa preşedintelui-candidat (27,2%), pe care toate sondajele îl prezintă ca perdant. Socialistul şi-a consolidat poziţia de favorit în urma unicei dezbateri dintre cele două tururi, miercuri seara, un schimb aspru de replici, în cursul căruia Sarkozy nu a reuşit să îşi destabilizeze adversarul.

Guvernul german "nu s-a temut niciodată de Hollande"

Guvernul german "nu nu s-a temut niciodată de François Hollande", candidatul socialist la preşedinţia franceză, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvînt al acestui Executiv. El a răspuns, astfel, unei întrebări, în urma unui articol publicat de cotidianul Süddeutsche Zeitung în ediţia de vineri, care afirma că "Teama Cancelariei în faţa lui Hollande se diminuează". Purtătorul de cuvînt a confirmat contacte între diplomaţi germani şi echipa lui François Hollande, prezentat ca favorit de către sondaje în scrutinul prevăzut duminică, fără să ofere detalii. Potrivit Süddeutsche Zeitung, care citează documente întocmite de diplomaţi germani, Hollande ar fi pregătit pentru o "soluţie pragmatică" cu privire la tratatul bugetar. Echipa sa lucrează la elemnete concrete în vederea unei completări a tratatului, care urmează să fie discutate informal cu Berlinul. Hollande ar veni în întîmpinarea cancelarului Angela Merkel, care nu vrea să renegocieze tratatul, scrie cotidianul. Însă, potrivit unor surse apropiate acestor discuţii, nu s-a ajuns la nici un acord între cancelar şi echipa lui François Hollande, din cauza persistenţei unor dezacorduri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.