Internațional

Au apărut ultimele numere ale revistei Al-Qaida

Ziarul de Vrancea
3 mai 2012 523 vizualizări
Noutăţi pentru teroriştii islamici: unde şi cum trebuie atacate SUA, dar şi cum se fabrică o bombă, sînt "analizele" oferite de publicaţia online a teroriştilor

Două noi numere ale revistei "Inspire" au apărut pe forumuri islamiste, pentru prima dată de la moartea clericului radical Anwar al-Awlaki şi şefului propagandei AQPA Samir Khan, continuînd să promoveze jihadul împotriva unor ţine occidentale. Cei doi terorişti, care au lansat revista în limba engleză, au fost ucişi în lovituri cu avioane americane fără pilot în Yemen, pe 30 septembrie 2011. Cele două noi numere ale revistei oferă sfaturi detaliate cu privire la pornirea unor incendii uriaşe de vegetaţie în America cu ajutorul unor explozivi şi despre construirea de bombe cu dispozitive de detonare de la distanţă. Totodată, revistele acordă spaţii ample lăudării lui al-Awlaki, catalogat drept "spiritul" publicaţiei, şi a lui Khan, prezentat ca "limba" acesteia, negînd că moartea lor vor stopa apariţia "Inspire" sau jihadul.

Statul Montana, veriga slabă

Ultimul număr pare că a fost pregătit după moartea celor doi. "Spre dezamăgirea inamicilor noştri, numărul 9 al revistei Inspire apare în pofida tuturor aşteptărilor", subliniază un articol. "Sioniştii şi cruciaţii au crezut că revista a dispărut odată cu martiriul şecului al-Awlaki şi a fratelui Samir. Dar, încă o dată, ei nu au înţeles că ummah (poporul) musulman este cea mai fertilă şi generoasă mamă, care naşte mii şi mii de fii ca şeicul al-Anwar şi fratele Samir", se mai arată în material. Însă ummah nu naşte şi corectori, ambele numere conţinînd greşeli de scriere, inclusiv pe coperta numărului nouă, comentează ABC News. Numărul opt, care include ultima notă editorială a lui Samir Khan, conţine de asemnea un anunţ de angajare, revista căutînd documentarişti şi traducători, "surori" care vor să scrie articole şi "persoane care să poată să menţină link-uri permanente pe Internet pentru toate revistele". Forumuri populare jihadiste au fost atacate recent de hackeri, unele rămînînd offline timp de mai multe săptămîni.
În numărul nouă al revistei, în articolul cu titlul "It Is of Your Freedom to Ignite a Firebomb," autorul oferă instrucţiuni detaliate pentru declanşarea unei bombe într-o pădure din Statele Unite, recomandînd statul Montana (vest), din cauza dezvoltării rapide a zonelor populate în zonele de pădure. "În America, sînt construite mai multe case (în zona rurală) decît în oraşe", scrie autorul. Numărul opt al revistei conţine un articol de opt pagini despre construirea unor explozivi ce pot fi detonaţi de la distanţă, dar şi o listă cu obiectele şi "ingredientele" necesare şi fotografii prezentînd asamblarea acestora. În plus, acest număr oferă "ponturi" cu privire la antrenarea cu un pistol, iar ultimul număr al revistei oferă sfaturi despre "cum poţi fi un asasin urban".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.