Internațional

Mozaic international: Un hamburger imens provoacă atac de cord

Ziarul de Vrancea
26 apr 2012 667 vizualizări
La intrarea în fast-food-ul "Heart Attack Grill" din Las Vegas se poate citi: "Plata numai în bani lichizi. Puteţi muri înainte să plătiţi nota". Ceea ce ar putea părea o glumă este însă cît se poate de real, relatează Agerpres

La mai puţin de două luni după ce un bărbat a fost dus la urgenţă fiindcă mîncase un hamburger imens, o femeie de 40 de ani a păţit acelaşi lucru. A intervenit ambulanţa şi femeia îşi va reveni. Este a doua victimă a unui atac cardiac în respectivul fast-food. De vină este "Triple Bypass Burger", de 6.000 de calorii. Deschis în luna octombrie a anului trecut, "Heart Attack Grill" figurează în Cartea Recordurilor: vinde hamburgerii cei mai bogaţi în calorii. "Quadruple Bypass Burger" are 9.983 calorii. Proprietarii fast-food-ului spun că toţi clienţii ştiu ce mănîncă şi o fac pe răspunderea lor.


Clip video ciudat: Iulia Timoşenko, sprintenă în celulă

n veridicitatea înregistrării nu a fost confirmată

Ucrainenii au păreri împărţite cu privire la o presupusă înregistrare video care o surprinde pe Iulia Timoşenko deplasîndu-se sprintenă în celula sa, în pofida acuzaţiilor că i-au fost aplicate rele tratamente, şi îmbrăţişându-se romantic cu avocatul ei, relatează Financial Times. Clipul, cu o rezoluţie slabă, a fost difuzat pe postul naţional de televiziune la doar cîteva ore după ce fostul premier a anunţat că face greva foamei pentru că a fost bătută de gardieni de la închisoare. Avocatul şi membri din tabăra acesteia au declarat imediat că videoclipul este fals şi are scopul să-i păteze reputaţia. Însă un oficial de rang înalt din domeniul penitenciar a insistat miercuri că înregistrarea este autentică. "Faptul că (înregistrarea) este reală este cu siguranţă adevărat", le-a spus jurnaliştilor Serghei Sidorenko, adjunctul şefului sistemului penitenciar ucrainean, precizînd că nu ştie cum a fost făcută publică această înregistrare.
Acuzaţiile reprezintă o întorsătură bizară, în contextul acuzaţiilor formulate de fostul premier cu privire la faptul că este persecutată, afectînd relaţiile Kievului cu occidentalii, comentează publicaţia britanică. În cazul în care înregistrarea este autentică, aceasta pare că va submina declaraţiile lui Timoşenko conform cărora suferă de dureri de spate care aproape o împiedică să meargă. Clipul de trei minute, datat la 15 decembrie 2011, surprinde o persoană care seamănă cu Timoşenko mergînd fără să fie ajutată pe tocuri înalte şi apoi sărind în pat, în momentul în care o persoană neidentificată intră în celulă. Această persoană este văzută, ulterior, sărutînd un bărbat care seamănă cu avocatul lui Timoşenko, Serghei Vlasenko.
Încarcerată din august 2011, Timoşenko, în vîrstă de 51 de ani, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Opozanta, care denunţă o răzbunare personală a preşedintelui Viktor Ianukovici, ales în 2010, cu scopul îndepărtării principalei sale adversare politice, a intrat de marţi în greva foamei pentru a denunţa "reprimarea politică" şi violenţele suferite în închisoare

Principalul suspect al asasinatului de la Londra a trecut de testul poligraf

Parlamentarul rus Andrei Lugovoi, suspectat de asasinarea fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, pare că a trecut de un test cu detectorul de minciuni, în cadrul scandalului din jurul acestui caz plin de mister. Lugovoi a declarat întotdeauna că i s-a înscenat asasinarea în 2006 a fostului său asociat, care a murit la Londra, în urma unei otrăviri cu poloniu. Procurorii britanici încearcă de cinci ani să obţină extrădarea acestuia, cu scopul să fie judecat pentru moartea lui Litvinenko, însă fostul ofiţer KGB beneficiază de imunitate în calitate de parlamentar. Cazul Litvinenko rămîne cea mai dificilă problemă în relaţiile Rusia-Marea Britanie. Este puţin probabil ca testul cu poligraful să fie considerat ca decisiv în soluţionarea circumstanţelor morţii, însă va furniza "muniţie" apărării lui Lugovoi, comentează publicaţia britanică. "(Testul cu detectorul de minciuni) doar adaugă un nou semn de întrebare în legătură cu acest caz", a declarat Andrei Soldatov, un expert de la Moscova în serviciile secrete ruse şi autorul cărţii "The New Nobility", despre actualii urmaşi ai fostului KGB. "Două ţări au făcut investigaţii separate, iar cea mai mare parte a probelor nu au fost făcute publice de nici una dintre părţi", a continuat el. Lugovoi a confirmat că s-a supus unui test cu poligraful, administrat de UK Polygraph Association, o companie privată care efectuează asemenea teste "pentru infidelitate în relaţii, furt, abuz sexual, fraudă, teste de angajare şi confirmarea inocenţei", conform site-ului firmei. Un reprezentant al societăţii, contactat telefonic, a refuzat să comenteze în legătură cu modul în care a fost pregătit sau finanţat testul lui Lugovoi. Acesta a precizat că doi specialişti, care au administrat testul, s-au întors miercuri de la Moscova în Marea Britanie

La Chişinău s-ar putea interzice grătarul la cimitire

Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă ar putea stabili restricţii în ceea ce priveşte picnicurile şi accesul cu băuturi alcoolice în cimitire, din cauza cantităţii mari de deşeuri colectate după Paştele Blajinilor, relatează PRO TV Chişinău. Primarul capitalei Republicii Moldova ar vrea ca oamenii să îşi pomenească morţii cu o floare, o lumînare şi o rugăciune, renunţînd la organizarea picnicurilor şi grătarelor lîngă mormintele celor dragi. Dorin Chirtoacă a cerut ajutorul preoţilor pentru a convinge oamenii să renunţe la lux cînd merg în cimitire de Blajini. Unii locuitori ai Chişinăului spun că ar fi de acord cu această măsură, în timp ce alţii nu pot renunţa la tradiţii. De Paştele Blajinilor sau Paştele Morţilor, sărbătorit la o săptămînă după Paştele ortodox, familiile aprind lumînări şi împart pomană la mormintele celor dragi. Duminică şi luni la cimitirul Sfîntul Lazăr din Chişinău au fost peste 200.000 de oameni, iar 133.000 de persoane au folosit transportul public, mai puţine totuşi decît anul trecut. Timp de două zile, din cimitir au fost scoase circa 100 de tone de gunoi sau echivalentul a 10 la sută din cît se adună într-o zi din tot oraşul.

Statul Connecticut a abolit oficial pedeapsa cu moartea

Guvernatorul statului Connecticut Dannel Malloy a promulgat miercuri o lege care aboleşte pedeapsa cu moartea, făcînd din acest stat din nord-estul Statelor Unite al 17-lea care interzice pedeapsa capitală. Această lege a fost aprobată la începutul lunii de către Camera şi Senatul statului, ambele cu o majoritate democrată. Pedeapsa cu moartea a fost înlocuită în arsenalul juridic al statului de închisoarea pe viaţă. Legea intră în vigoare imediat, a precizat biroul guvernatorului, de asemenea democrat. "Este un moment istoric, Connecticut se alătură astfel celorlalte 16 state şi lumii industrializate, dar este şi un moment de reflectare şi nu de sărbătorire", a precizat guvernatorul într-un comunicat. Pedeapsa cu moartea nu a mai fost folosită practic în Connecticut, unde un singur condamnat a fost executat în 52 de ani, însă majoritatea opiniei publice o susţine.

Injecţiile cu Botox combat durerile de cap

Injecţiile cu Botox, larg răspîndite în tratamentele cosmetice ca mijloc de îndepărtare a ridurilor, diminuează durerile de cap, susţine o echipă de cercetători americani într-un studiu. Mai înainte, experţi din Germania au evocat efectul pozitiv asupra persoanelor care suferă de migrene în cazul administrării toxinei botulinice din Botox, relatează Bloomberg, care preia un articol din ultimul număr al Journal of the American Medical Association.
Cu toate acestea, experţii americani nu sînt de acord cu opinia colegilor lor germani că tratamentul cu Botox ar avea eficienţă maximă în cazul a 80% din pacienţi. Injecţiile cu Botox, susţin ei, au un efect "slab" asupra persoanelor cu migrene puternice, cu episoade care se repetă de mai mult 15 ori pe lună. În opinia acestora, odată cu îndepărtarea ridurilor, o injecţie cu Botox poate duce la o ameliorare uşoară a sănătăţii, reducînd uşor intensitatea durerilor de cap. "Botoxul are un efect pozitiv asupra persoanelor care suferă de migrene cronice şi dureri de cap, cu o frecvenţă de 2-3 ori lună", menţionează studiul cercetătorilor americani. Deci, beneficiul nu ar fi chiar atît de considerabil, iar în cazul persoanelor cu dureri constante de cap efectul este aproape nul. Botoxul ca mijloc de combatere a migrenelor a fost acceptat în 2010 în SUA, în ciuda divergenţelor în privinţa impactului preparatului la nivelul comunităţii ştiinţifice locale.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.