Internațional

Exploatarea minieră a asteroizilor, următorul pas al miliardarilor americani

Ziarul de Vrancea
22 apr 2012 641 vizualizări
Cantitatea imensă de resurse preţioase ce se găseşte în asteroizi ar putea fi o soluţie pentru criza resurselor, ce a dus în ultimii ani la inflaţie ridicată şi la conflicte între ţări

Doi miliardari de la Google, celebrul regizor James Cameron, un fost astronaut şi fostul şef al departamentului software de la Microsoft îşi vor uni forţele pentru a lansa o nouă companie, Planetary Resources, ce are ca obiectiv exploatarea minieră a asteroizilor. Compania îşi va dezvălui intenţiile în cadrul unei conferinţe de presă ce va avea loc marţi la Muzeul Zborului din Seattle. Planetary Resources va avea două obiective: exploatarea minieră a resurselor naturale şi explorarea spaţială, urmînd ca prin vînzarea materialelor extrase din asteroizi să obţină un profit colosal, adăugînd totodată mii de miliarde de dolari la PIB-ul planetar. Cantitatea imensă de resurse preţioase, precum platina, ce se găseşte în asteroizi ar putea fi o soluţie pentru criza resurselor, ce a dus în ultimii ani la inflaţie ridicată şi la conflicte între ţări. Unul dintre antreprenorii implicaţi în noul proiect este Peter Diamandis, cunoscut pentru competiţia Ansari X-Prize, ce premiază cele mai reuşite proiecte spaţiale. Într-un interviu acordat revistei Forbes, citat de descopera.ro, Diamandis a declarat: "Pământul este o firimitură aflată într-un supermarket al resurselor. Acum avem în sfîrşit tehnologia care să ne permită să extragem resursele aflate în afara Terrei, pentru beneficiul umanităţii, fără a mai viola şi distruge această planetă". Printre investitorii în compania Planetary Resources se numără Ross Perot JR., fiul fostului candidat prezidenţial, Larry Page şi Eric Schmidt (Google), regizorul James Cameron, Charles Simonyi (miliardarul a călătorit de două ori pînă la Staţia Spaţială Internaţională). Compania beneficiază şi de serviciile lui Tom Jones, specialist NASA şi totodată doctorand în ştiinţă planetară.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.