Internațional

COLOANA de stiri internationale:Argentinienii se înghesuie la psiholog să-şi trateze dependenţa de internet

Ziarul de Vrancea
18 mar 2012 599 vizualizări
Dependenţa de internet şi în special de reţelele de socializare face ravagii în Argentina, ţara cu cel mai mare număr de utilizatori de internet din America Latină, relatează Agerpres.

Numărul celor care apelează la consultaţii pentru a-şi trata dependenţa de internet în centre specializate s-a dublat în 2011, ceea ce este "alarmant", afirmă Inés Valdez, psiholog la un astfel de centru. În fruntea dependenţelor se află cea de droguri ilegale, urmată de dependenţa de droguri legale (medicamente), de alcoolism, jocuri, dar şi cazurile de dependenţă de internet sînt în creştere. Juan Carlos Mansilla, de la Centrul de studii asupra dependenţelor şi a sănătăţii publice, subordonat Universităţii din Cordoba (centru), consideră că "internetul generează comportamente de risc mai ales la tineri". "Dar adicţia are uneori alte cauze, ca de exemplu dificultatea de relaţionare cu alte persoane", adaugă acesta. Reţelele de socializare Facebook şi Twitter permit "construirea unei pseudo-identităţi, prin idealizarea realităţii şi a raporturilor cu alte persoane. Tînărul devine astfel mai vulnerabil", afirmă Mansilla. Argentinienii sînt conectaţi la internet 26,3 ore pe lună, peste media mondială (23,8 ore).

Partidul extremist din Olanda, criticat şi de propriii parlamentari

Partidul pentru Libertate din Olanda (PVV) care se pronunţă împotriva imigraţiei a fost criticat de unul din propriii săi parlamentari - Hero Brinkman, pentru crearea unui site de internet pe care să fie postate plângeri la adresa europenilor central şi est-europeni, informează DutchNews.nl. Într-un e-mail intern intrat în posesia radiodifuzorului EenVandaag, Brinkman spune că website-ul şi-a ratat obiectivul şi face mai mult rău decît bine. El a criticat, de asemenea, modul în care a fost lansat website-ul, "printr-un comunicat de presă în patru rînduri" şi a spus că acesta a arătat o lipsă de viziune. "Dacă vrem să fim un partener de încredere în următorul cabinet, trebuie să arătăm că putem să ne gestionăm ideile şi strategia", a arătat Brinkman. Joia trecută, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care cheamă guvernul olandez să se distanţeze de website, considerat discriminatoru şi rău intenţionat. Gruparea politică olandeză Partij voor de Vrijheid (Partidul pentru Libertate), care are un program xenofob şi ultranaţionalist şi susţine coaliţia de guvernare din Olanda, a lansat la începutul acestui an o platformă online prin intermediul căreia cetăţenii pot depune plîngeri împotriva imigranţilor români, bulgari şi polonezi. Totodată, site-ul de internet conţine o serie de afirmaţii discriminatorii şi defăimătoare la adresa muncitorilor străini.

Germania are un nou preşedinte

Activistul pro-democraţie din fosta Germanie de Est Joachim Gauck, în vîrstă de 72 de ani, a fost ales ieri cu largă majoritate, din primul tur de scrutin, în funcţia de preşedinte al Germaniei. Preşedintele Bundestagului, Norbert Lammert, a declarat că Gauck, s-a bucurat de susţinerea majorităţii partidelor, obţinînd 991 de voturi din cele 1.232 exprimate. El a adăugat că Beate Klarsfeld, candidata din partea formaţiunii de extremă stîngă Die Linke şi singura contracandidată a lui Gauck, a obţinut 126 de voturi. Die Linke, care reuneşte mai ales nostalgici ai fostei RDG, a preferat-o pe Beate Klarsfeld, care a făcut din vînarea naziştilor motorul vieţii sale. Deşi în Germania funcţia de preşedinte este mai mult onorifică, titularul acestui post exercită o autoritate morală în ţară. Gauck a devenit popular pentru revolta sa împotriva regimului comunist din fosta RDG, dar mai ales pentru activitatea pe care a depus-o după căderea Zidului Berlinului, ca prim custode al arhivelor Stasi, fosta poliţie politică a RDG.

Ce l-ar fi putut determina pe militarul ucigaş să omoare nouă copii afgani

Militarul american suspectat de uciderea a 16 civili afgani a văzut cum un prieten al său a rămas fără un picior într-o explozie care a avut loc cu o zi înaintea masacrului, avocatul sergentului afirmînd că acesta probabil suferea de stres în urma incidentului. "Piciorul acestuia a fost smuls de o explozie, în timp ce clientul meu stătea lîngă el", a declarat avocatul John Henry Browne, precizînd că familia militarului, în vîrstă de 38 de ani, i-a furnizat detalii despre rănirea altui militar american, dar că aceste detalii nu au fost verificate din surse independente. Browne a dezvăluit totdată că sergentul a fost rănit în două rînduri în timpul unor mobilizări în Irak, exprimîndu-şi îndoiala cu privire la faptul că acesta era "apt fizic" pentru serviciul militar. Suspectul, de la Baza comună Lewis-McChord din statul Washington, a fost mobilizat de trei ori în Irak, înainte să fie trimis în Afganistan în decembrie. Militarul este suspectat de părăsirea bazei sale din sudul Afganistanului duminica trecută şi uciderea în sate de lîngă bază a nouă copii şi altor şase civili. Oficiali americani l-au prezentat, sub protecţia anonimatului, ca tatăl a doi copii care a servit armata timp de 11 ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.