Internațional

COLOANA: Site olandez pentru reclamaţii contra imigranţilor est-europeni

Ziarul de Vrancea
8 feb 2012 542 vizualizări
Partidul antiimigraţie PVV al lui Geert Wilders a lansat un site unde cetăţenii pot depune plîngeri împotriva imigranţilor români, bulgari sau polonezi din Olanda, relatează site-ul DutchNews.nl. "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", se arată pe site-ul lansat de PVV.

Site-ul prezintă titluri de ziar precum "Nu ar fi mai bine dacă ai pleca înapoi?" sau "Est-europenii, din ce în ce mai infractori". Parlamentarul PVV Ino van de Besselaar a declarat că scopul site-ului este să prezinte o imagine adecvată asupra "problemelor cauzate de cetăţenii central şi est-europeni în ceea ce priveşte infracţionalitatea, alcoolismul, consumul de droguri, aruncarea gunoiului şi prostituţia". Rezultatele îi vor fi transmise ministrului Afacerilor Sociale, Henk Kamp. Conform presei, ambasada Poloniei din Olanda nu este mulţumită de această iniţiativă. "Iniţiativele de partid jignitoare nu contribuie la o discuţie calmă", a declarat un purtător de cuvînt. Anul trecut, ambasadorul polonez în Olanda Janusz Stanczyk a apreciat că atitudinea faţă de persoanele din Europa de Est este "la limita discriminării".

Cerşetorii români au reapărut pe străzile oraşelor finlandeze

Cerşetorii români au reapărut pe străzile oraşelor finlandeze, dar nu au solicitat ajutor din partea autorităţilor, în pofida temperaturilor sub zero grade, relatează postul de televiziune YLE, în pagina electronică. Mai mulţi cerşetori români au fost văzuţi de localnici într-o clădire abandonată din oraşul Jarvenpaa (sud), unde trăiesc la temperaturi sub limita îngheţului, dar pînă în prezent nu au cerut ajutor. Asistenţii sociali i-au căutat de două ori dar nu i-au găsit acolo. "Am încercat să-i contactăm şi să vedem ce au nevoie", a declarat Virva Juurikkala, un asistent social din oraşul Jarvenpaa. Deşi cetăţenii neînregistraţi din alte state membre ale Uniunii Europene trebuie să îşi poată cîştiga existenţa singuri, Juurikkala a precizat că aceştia pot primi ajutor în situaţii deosebite, în special cînd sînt implicaţi copii sau persoane cu dizabilităţi. Aproximativ 100 de cerşetori sînt în prezent activi în regiunea metropolitană Helsinki, în timp ce alţii pot fi văzuţi pe străzile din Tampere. Oficialii vor să primească instrucţiuni mai clare de la Ministerul Sănătăţii şi Afacerilor Sociale despre modul în care trebuie să-i trateze pe cerşetori.

Ministrul francez de Externe se teme de un război contra Iranului

"Trebuie făcut totul pentru a evita" o intervenţie militară israeliană în Iran, a apreciat ieri ministrul francez de Externe, Alain Juppe, amintind că împotriva Teheranului şi a programului său nuclear au fost decise "sancţiuni fără precedent". Franţa le-a spus liderilor israelieni "că o astfel de intervenţie ar putea avea consecinţe ireparabile şi, drept urmare, ar trebui făcut totul pentru a o evita", a subliniat el în timpul unei emisiuni la care au participat mai multe canale media, printre care şi France Presse. "Şi, pentru a o evita, am decis să punem în aplicare sancţiuni fără precedent", a continuat el, evocînd "îngheţarea activelor Băncii Centrale" iraniene şi "embargoul asupra exporturilor petroliere" ale Teheranului. Pentru aplicarea acestor măsuri europene şi americane, ce vor intra progresiv în vigoare, Franţa încearcă să convingă şi "alţi clienţi ai Iranului, mai ales Japonia şi Coreea de Sud", a afirmat ministrul, citat de Agerpres. El şi-a exprimat speranţa că aceste sancţiuni "ar putea convinge regimul de la Teheran să revină la masa negocierilor". Iranul este suspectat că încearcă să se doteze cu bomba atomică la adăpostul unui program nuclear civil, ceea ce Teheranul dezminte.
Între timp, mai mulţi diplomaţi aflaţi la post în Israel au solicitat măşti de gaze, iar ambasadele întocmesc planuri în caz de atac cu rachete, de teamă că mii de israelieni cu dublă cetăţenie vor cere evacuarea din ţară dacă va izbucni un conflict cu Iranul, relatează Ynetnews.com. Ambasadele străine din Israel au început să întocmească planuri pentru evacuarea cetăţenilor lor din statul evreu în cazul unui atac cu rachete.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.