Internațional

Femeile parchează automobilul mai bine decît bărbaţii

Ziarul de Vrancea
30 ian 2012 576 vizualizări
Studiul precizează însă că timpul necesar pentru a parca este mai mare în rîndul reprezentantelor sexului frumos

Femeile sînt mai bune decît bărbaţii în ceea ce priveşte parcarea corectă a automobilului într-o parcare, se afirmă într-un studiu britanic publicat ieri care contrazice astfel stereotipurile din societatea actuală. Compania britanică NCP, specializată în administrarea parcărilor, a filmat timp de o lună aproximativ 2.500 de conducători auto în timp ce îşi parcau automobilele, în 700 dintre parcările monitorizate. Rezultatele sînt concludente: femeile găsesc mai uşor un loc liber, deoarece conduc mai încet, în timp ce bărbaţii conduc prea repede şi ratează de multe ori locurile disponibile. Femeile sînt, totodată, mai bune atunci cînd se poziţionează în faţa locului liber pentru a efectua manevra de parcare. Circa 39% dintre femei se garează mergînd cu spatele cu mare atenţie, aşa cum recomandă instructorii auto, comparativ cu 28% dintre bărbaţi. După această manevră, 52% dintre femei reuşesc să plaseze automobilul exact în centrul locului de parcare, spre deosebire de bărbaţi, dintre care doar 25% reuşesc acest lucru. O notă globală a fost atribuită conducătorilor auto, în funcţie de performanţa lor. Femeile au obţinut nota 13,4 din 20 de puncte, iar bărbaţii au reuşit o notă de 12,3 din 20 de puncte.
Singurul domeniu în care bărbaţii s-au descurcat mai bine a fost timpul necesar pentru a parca: 16 secunde în medie pentru bărbaţi, comparativ cu 21 de secunde în medie pentru femei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.