Internațional

Cel mai mare pod suspendat din lume a fost construit în Mexic

Ziarul de Vrancea
6 ian 2012 2063 vizualizări
În vestul Mexicului a fost inaugurat joi cel mai mare pod suspendat din lume, El Puente Baluarte, pe automagistrala care leagă statele Durango şi Sinaloa.

La ceremonie a fost prezent şi preşedintele ţării, Felipe Calderon. Megapodul, cu lungimea de 1124 metri şi lăţimea de aproximativ 20 de metri, trece peste defileul numit "Coloana diavolului", fiind amplasat la o înălţime maximă de 403 metri. Podul are patru benzi, cîte două în fiecare direcţie. Noua construcţie scurtează cu şase ore durata drumului între oraşul Maztlan de pe coasta Pacificului şi Durango, în interiorul ţării. Preşedintele Calderon spune că acest proiect va avea un efect extraordinar asupra oamenilor din nordul ţării, însă nu toată lumea este de acord. Sînt voci care spun că, acum, clanurile mafiote şi traficanţii de droguri îşi vor putea transporta mai uşor marfa, podul putînd fi pentru ei o sursa deosebită de venit. La ceremonia inaugurării megaproiectului, preşedintele Felipe Calderon a spus că podul a fost deja recunoscut ca fiind cea mai mare construcţie de acest gen din lume de către experţi ai Guinness World Records. Construcţia acestuia a durat patru ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.