Internațional

Se bagă reclamă printre postările pe Facebook

Ziarul de Vrancea
21 dec 2011 5125 vizualizări
Schimbarea la care recurg proprietarii Facebook este riscantă, dar necesară, în perspectiva listării companiei la bursă

Facebook va da mai mare vizibilitate aşa-numitelor "Poveşti Sponsorizate" (Sponsored Stories) care nu vor mai fi prezente doar în coloana din dreapta, ci şi în fluxul principal de postări şi informaţii de pe centru (News Feed), scrie Financial Times, preluat de HotNews. Reclamele vor fi astfel mai vizibile, iar companiile vor fi determinate să plătească mai mult pentru ele, însă există riscul ca utilizatorii să fie deranjaţi dacă mesajele publicitare vor fi prea numeroase.
Facebook a mai permis integrarea reclamelor în News Feed între 2006 şi 2008, dar a renunţat după ce mulţi useri s-au plîns. Acum, spune un analist citat de FT, Facebook are mare nevoie de bani în pregătirea listării, iar mutarea reclamelor într-o poziţie privilegiată o poate ajuta să obţină mult mai mult de la companii.
În primele luni din 2012 aşa-numitele “Sponsored Stories”, nu se vor găsi doar pe coloana din dreapta, ci şi în fluxul principal de postări, adică în News Feed, unde aceste reclame vor fi marcate cu menţiunea Sponsored în partea dreaptă jos a casetei.
Facebook promite că schimbarea se va face treptat pentru ca userii să nu fie deranjaţi, iar promisiunea este ca un utilizator să nu primească pe News Feed mai mult de o reclamă pe zi.
Rămîne de văzut dacă fanii celei mai mari reţele de socializare nu vor fi însă deranjaţi de această mişcare şi de faptul că nu există posibilitatea de a-ţi seta profilul astfel încît să nu vezi reclamele în News Feed. În orice caz, mulţi vor considera iniţiativa Facebook ca fiind invazivă şi nu vor agrea faptul că trebuie să dea cu ochii de reclamă.
Financial Times mai notează că si companiile riscă, fiindcă nu au cum să controleze ce se va găsi alături de postarea publicitară, putînd fi oricînd un mesaj negativ sau poze cu oameni vomitînd la petreceri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
https://www.facebook.com/TrofinDan, acum 4508 zile, 16 ore, 1 minut, 20 secunde
Exista destule aplicatii care pot bloca reclame nedorite care ne agaseaza pe Facebook. Cele mai uzuale, au fost dezvoltate de catre cei de la Mozilla Firefox, unul dintre browserele cele mai folosite citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.