Internațional

A venit primăvara şi la cazaci?

Ziarul de Vrancea
18 dec 2011 902 vizualizări
Autorităţile din Kazahstan au anunţat că noi incidente au avut loc în seara de sîmbătă în vestul ţării, soldate cu un mort şi 11 răniţi, astfel încît bilanţul revoltelor care au început vineri în oraşul Janaozen ajunsese ieri la 14 morţi.

  Incidentele de sîmbătă au avut loc în localitatea Chetpe, la jumătatea drumului dintre Janaozen şi Aktau, cel mai mare oraş din această regiune petroliferă situată pe coasta orientală a Mării Caspice. Potrivit unui comunicat al Parchetului, un "grup de indivizi" a blocat la Chepte calea ferată care leagă cele două localităţi, imobilizînd un tren. După intervenţia forţelor de ordine, circa 50 de "derbedei" au opus rezistenţă, dînd foc la o locomotivă şi atacînd poliţiştii cu cocktailuri molotov. Aproximativ 150-200 de persoane s-au alăturat acestora şi incidentele au continuat ulterior în localitate. "Actele acestor derbedei ameninţă securitatea populaţiei şi pe cea a poliţiştilor, iar aceştia din urmă au fost obligaţi să facă uz de armament", a precizat Parchetul. Un site al opoziţiei a anunţat sîmbătă că au loc lupte de stradă la Chepte precum ţi la Janaozen, unde a fost decretată stare de urgenţă pînă în 5 ianuarie. Vineri, poliţia a deschis focul în urma unor incidente în care au fost implicaţi, potrivit informaţiilor disponibile, angajaţi grevişti ai unui sector petrolier. Opoziţia vorbeşte de zeci de morţi.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.