Internațional

Obama, faţă în faţă cu protestatarii anti-Wall Street

Ziarul de Vrancea
23 nov 2011 423 vizualizări
Deşi aceştia i-au întrerupt un discurs, Barack Obama a discutat cu ei, liniştind totodată asistenţa pusă pe huiduit n protestatari din cadrul mişcării OWS care i-au întrerupt un discurs n "Vom avea o America în care toată lumea are oportunităţi, dar asta va necesita timp", a spus el

Preşedintele american, Barack Obama, s-a confruntat marţi cu protestatari din cadrul mişcării Occupy Wall Street, care i-au întrerupt un discurs la un liceu din New Hampshire, relatează Washington Post. "Domnule preşedinte (...), peste 4.000 de protestatari paşnici au fost arestaţi", au afirmat manifestanţii.
Persoane prezente la discurs, în majoritate elevi ai liceului, i-au huiduit pe protestatari, dar Obama le-a calmat, spunînd că "este în regulă". Apoi, preşedintele s-a adresat direct protestatarilor. "Pentru mulţi oameni care au fost la New York şi în toată ţara în mişcarea Occupy, există o frustrare legată de faptul că esenţa visului american - care înseamnă că dacă munceşti din greu şi te ţii de treabă poţi reuşi - pare să alunece", a afirmat Obama. "Nu aşa ar trebui să stea lucrurile. Nu aici. Nu în America", a continuat el.
"Nu vom avea o America în care doar o parte din oameni au oportunităţi", a adăugat preşedintele. "Vom avea o America în care toată lumea are oportunităţi. Şi asta va necesita timp", a precizat el în timpul discursului.
Tom LaValley, un membru al mişcării Occupy New Hampshire în vîrstă de 23 de ani, a declarat ulterior că 20 de protestatari au stat la coadă pentru a lua bilete la discursul lui Obama. El a fost mulţumit de răspunsul preşedintelui. "Ne-a privit în ochi, ne-a lăsat să vorbim (...). Nu ne-a tîrît, nu a cerut securităţii să vină să ne ia", a afirmat LaValley.

Manifestanţii au pus ochii pe marii retaileri din SUA în "vinerea neagră"

Mai multi demonstranţi care participă la acţiunea "Occupy Wall Street" intenţionează să ocupe mîine magazine aparţinînd unor importanţi retaileri americani, pentru a protesta "împotriva afacerilor ce se află în mîinile Wall Street", transmite cnbc.com. "Vinerea neagră" este ziua în care comercianţii americani dau startul reducerilor pentru sezonul de iarnă, un moment extrem de important în Statele Unite.
Organizatorii acţiunii îi îndeamnă pe americani fie să ocupe, fie să-i boicoteze pe retailerii cotaţi la bursă, potrivit paginii Stop Black Friday. Obiectivul mişcării este acela de a afecta profitul marilor coporaţii, în acest sezon de cumpărături.
"Ideea este simplă: loviţi corporaţiile care corup şi controlează politica americană acolo unde le doare, respectiv în profiturile lor", scrie pe pagina Occupy Black Friday. "Reţineţi că noi nu ocupăm afacerile mici sau oamenii muncitori - trebuie să facem o diferenţă între companiile care sînt în buzunarele celor de pe Wall Street şi firmele care servesc comunităţile noastre locale".
Acţiunea "Ocupaţi Wall Street" a debutat la New York, în Zuccotti Park, la 17 septembrie, organizatorii afirmînd că protestele lor împotriva influenţei banilor în politica americană şi a nedreptăţilor sistemului financiar sînt modelate după valul de revolte din lumea arabă. În cîteva săptămîni, mişcarea "Occupy Wall Street" s-a extins în 30 de oraşe americane.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.