Internațional

Vreţi să aveţi ochi albaştri?

Ziarul de Vrancea
4 nov 2011 1173 vizualizări
Procedeul de recolorare a irisului,o operaţie cu laser care durează doar 20 de secunde,va fi pus la punct în aproximativ 18 luni, după ce va trece toate testele clinice n intervenţia va costa aproximativ 5000 de dolari n schimbarea culorii irisului este ireversibilă

O simplă intervenţie cu laser ce nu durează mai mult de 20 de secunde poate schimba culoarea ochilor unei persoane din căprui în albaştri, după cum susţine un medic oftalmolog american, transmite cotidianul britanic Daily Telegraph. Dr Gregg Homer de la Stroma Medical, o companie din California care comercializează echipamente medicale, susţine că noul tratament denumit "Lumineyes" poate fi o alternativă permanentă la lentilele de contact colorate, pentru persoanele care nu sînt mulţumite cu culoarea naturală a ochilor.
Această intervenţie se realizează cu ajutorul unui laser folosit pentru a îndepărta melanina, pigmentul maroniu, din straturile superioare ale irisului. După două sau trei săptămîni de la intervenţie, pigmentul care dă culoarea albastră ochilor înlocuieşte melanina. Această procedură este însă ireversibilă pentru că melanina nu se reface natural şi nu poate fi reintrodusă artificial.
Ochii căprui sînt tipul cel mai răspîndit în lume, iar această culoare este dată de prezenţa melaninei în straturile celulare din faţă ale irisului. Persoanele cu ochii albaştri au de asemenea melanină, dar acest pigment este concentrat în spatele irisului şi nu în faţă.
"Ochii albaştri nu sînt opaci şi poţi vedea adînc în ei, în timp ce ochii căprui sînt foarte opaci. Cred că este plin de semnificaţie ca aceste porţi spre suflet să fie deschise", a comentat medicul american pentru un post de radio din SUA.
O astfel de intervenţie deloc invazivă ar costa aproximativ 5.000 de dolari, şi odată ce testele clinice vor fi încheiate ar putea fi disponibilă şi în afara SUA în interval de timp de 18 luni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.