Internațional

COLOANA: Un al doilea român a murit în inundaţiile din Italia

Ziarul de Vrancea
28 oct 2011 736 vizualizări
Autorităţile locale italiene au informat Consulatul General al României la Torino că printre victimele inundaţiilor care au avut loc în regiunea Liguria a fost identificat şi un al doilea cetăţean român

"Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu regret că autorităţile locale italiene au informat Consulatul General al României la Torino că printre victimele inundaţiilor care au avut loc în regiunea Liguria a fost identificat şi un al doilea cetăţean român. Misiunea diplomatică a României va acorda asistenţa consulară necesară familiilor române afectate. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor îndurerate", a transmis MAE. Joi a fost confirmat decesul unui alt cetăţean român în urma inundaţiilor care au avut loc în regiunea Liguria, autorităţile locale italiene informînd în acest sens Consulatul General al României la Torino. Bilanţul intemperiilor din nordul Italiei este de şapte morţi. Alte şapte persoane sînt date dispărute, dar este posibil ca unele dintre acestea să nu poată lua legătura cu familiile din cauza lipsei legăturilor telefonice. Inundaţii şi alunecări de teren s-au produs în ultimele zile în regiunile Liguria şi Toscana (nordul Italiei), provocînd pagube materiale foarte mari şi închiderea unor autostrăzi şi tuneluri rutiere.

Salvat de sub dărîmături după mai mult de patru zile de la seismul din Turcia

Cel puţin 570 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 2.500 au fost rănite în seismul ce a zguduit duminică provincia orientală turcă Van, potrivit bilanţului provizoriu de vineri al Direcţiei oficiale pentru situaţii de urgenţă. Echipele de salvare au reuşit să găsească în viaţă şi să scoată de sub dărîmături 186 de persoane după seismul cu magnitudinea de 7,2 grade ce a lovit duminică provincia Van, în apropiere de Iran. Astfel, un băiat de 13 ani din Turcia a fost scos în viaţă de sub dărîmături vineri, la 108 ore după cutremurul care a provocat moartea a peste 500 de persoane în estul Turciei. Băiatul, salvat în oraşul Ercis, cel mai afectat de cutremurul cu magnitudinea 7,2 de duminică, a fost dus la spital cu o ambulanţă, după ce i s-a pus un guler cervical.

NATO confirmă oficial că misiunea sa în Libia se va încheia luni

Ambasadorii la NATO ai celor 28 de state membre ale organizaţiei, reuniţi în Consiliul Nord-Atlantic, au confirmat vineri că operaţiunea Unified Protector din Libia se va încheia în 31 octombrie. Anunţul a fost făcut de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. "Pînă la acea dată (31 octombrie - n.red), alături de partenerii noştri, vom continua să monitorizăm situaţia şi, dacă este nevoie, vom continua să răspundem ameninţărilor la adresa civililor. Am respectat deplin mandatul istoric al ONU de a proteja populaţia Libiei, de a consolida zona de excludere aeriană şi embargoul asupra armelor. Operaţiunea Unified Protector este una din cele mai mari reuşite din istoria NATO. Am lansat această operaţiune complexă mai rapid ca oricînd. Am desfăşurat-o în mod eficient, flexibil şi precis cu mulţi parteneri din regiune şi din afara ei. Şi o încheiem într-o manieră atentă şi controlată - pentru că activitatea noastră militară este acum gata", a spus Rasmussen.

Lucrările de acoperire a unui reactor de la Fukushima s-au încheiat

Compania TEPCO, operatorul centralei nucleare Fukushima Daiichi, a anunţat că a încheiat lucrările de acoperire a Reactorului numărul 1, în scopul limitării scurgerilor radioactive. De altfel, experţii care au analizat situaţia au declarat că va fi nevoie de cel puţin 30 de ani pentru dezactivarea reactoarelor centralei nucleare. Patru dintre cele şase reactoare de la Fukushima Daiichi au fost avariate în timpul seismului şi tsunamiului din 11 martie.

Fiul lui Gaddafi, Seif al-Islam, caută un avion care "să-l salveze" în custodia CPI

Seif al-Islam Gaddafi, care se teme că va fi ucis dacă va fi capturat în Libia, a încercat să găsească un avion care să-l transporte din ascunzătoarea sa din deşert în custodia Curţii Penale Internaţionale (CPI) de la Haga. La rîndul ei, Curtea a confirmat că se află în legătură cu Seif. Deşi nu se ştiu prea multe despre soarta celui care ar fi urmat să fie moştenitorul lui Gaddafi după moartea tatălui său, se crede în general că acesta s-ar ascunde printre nomazii din Sahara şi ar căuta o modalitate de a ajunge în străinătate. Oficialul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) a declarat că Seif al-Islam a trecut în Niger şi că nu a găsit încă o cale de a ajunge în mîinile CPI, cu sediul la Haga. "Există contacte cu Mali şi Africa de Sud, precum şi cu alte ţări vecine pentru a organiza plecarea sa... Încă nu a primit confirmare, aşteaptă încă", a declarat oficialul citat sub protecţia anonimatului. "Seif este preocupat de siguranţa sa. El crede că predarea este cea mai bună opţiune de care dispune", a adăugat sursa citată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.