Internațional

COLOANA international

Ziarul de Vrancea
17 oct 2011 561 vizualizări
Atenţionare MAE: grevă generală în Grecia, miercuri şi joi

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în această perioadă în Grecia, că sindicatele din domeniul public (ADEDY) şi privat (GSEE), inclusiv sindicatul controlorilor de trafic aerian din Republica Elenă au anunţat organizarea, în perioada 19-20 octombrie 2011, a unei greve generale de 48 de ore. Într-un comunicat de presă transmis ieri, MAE avertizează că mişcarea de protest va afecta circulaţia mijloacelor de transport terestru, feroviar, naval şi aerian. Pentru a evita situaţiile neplăcute, MAE sfătuieşte cetăţenii români să contacteze, în prealabil, compania aeriană/feroviară, pentru reconfirmarea orarului.

Metodă românească de furat în Italia: uşile magazinelor erau forţate cu un vehicul

Paisprezece români care făceau parte dintr-o grupare specializată în spargeri de magazine au fost arestaţi în nordul Italiei. Românii foloseau o tehnică inedită pentru spargerea magazinelor. Folosind un vehicul, ei forţau uşa de la intrarea în magazin, după care pătrundeau şi sustrăgeau marfa din interior. Prin această metodă, românii au comis circa 80 de furturi din magazine situate în nordul Italiei, în regiunile Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna, Toscana, Liguria şi Veneto. Cei 14 români au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni a carabinierilor din Torino (regiunea Piemonte). Imigranţii sînt acuzaţi de asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi ascundere de mărfuri furate.

Teheranul vrea să vadă dosarul cu probe al presupusului complot

Iranul este "pregătit" să examineze acuzaţiile Statelor Unite implicînd Teheranul într-un plan de asasinare a ambasadorului Arabiei Saudite la Washington, a declarat ieri ministrul iranian de Externe, Ali Akbar Salehi. "Noi sîntem pregătiţi să examinăm această problemă cu seninătate, chiar dacă a fost creată în mod artificial, şi am cerut Statelor Unite să ne furnizeze informaţii cu privire la acest scenariu", a declarat Salehi. El a reafirmat că Iranul a "cerut americanilor informaţii despre persoanele implicate, pentru a le identifica trecutul şi a examina problema", apreciind totodată că acuzaţiile Washingtonului "nu au o bază solidă", ci vizează să "creeze o poveste" pentru a spori presiunea împotriva Teheranului. Justiţia americană a acuzat marţi Iranul că a planificat un atentat pentru asasinarea ambasadorului saudit la Washington şi a anunţat arestarea unui cetăţean americano-iranian, Mansour Arbabsiar, care a fost "pivotul" acestui proiect. Teheranul a respins imediat aceste acuzaţii, afirmînd că este vorba despre o manipulare care are drept scop crearea unor divergenţe între ţările musulmane, protejarea Israelului şi amplificarea izolării Republicii islamice, supusă deja unor sancţiuni internaţionale severe din cauza controversatelor sale programe nuclear şi balistic.

Un deţinut din trei se află ilegal în Belgia

Un deţinut din trei se află ilegal în Belgia, potrivit datelor Oficiului pentru străini, respectiv 3.215 persoane, dintr-un total de aproximativ 11.000 de deţinuţi, dintre care 246 de români. Dintre aceşti 3.215 deţinuţi prezenţi ilegal în Belgia, 67 la sută (2.155) nu sînt înscrişi în nici un registru. Ceilalţi figurează în registrul străinilor, în registrul de aşteptare sau în alt registru pentru sejururi temporare. Doi din trei (2.053) au fost condamnaţi definitiv, 1.021 sînt, dimpotrivă, în detenţie provizorie. Ceilalţi beneficiază de un alt statut. Aceşti deţinuţi sînt originari, majoritatea, din Maroc (644), Algeria (582) sau România (246). Senatorul belgian Karl Vanlouwe pledează pentru încheierea unor acorduri cu caracter coercitiv pentru ca aceşti cetăţeni din alte ţări să îşi poată ispăşi pedeapsa în ţara de origine după o condamnarea în Belgia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.