Internațional

COLOANA international

Ziarul de Vrancea
16 oct 2011 477 vizualizări
Iranul, reclamat la ONU pentru complot

Arabia Saudită a făcut primul pas pentru a denunţa Iranul în faţa Consiliului de Securitate al ONU, o mişcare ce ar putea conduce la noi sancţiuni, în legătură cu presupusul complot care viza asasinarea ambasadorului saudit de la Washington. "Misiunea permanentă a Arabiei Saudite la ONU i-a solicitat oficial secretarului general al Naţiunilor Unite să înştiinţeze Consiliul de Securitate în legătură cu această conspiraţie plină de ură", a scris ziarul al-Awsat, citînd o declaraţie a misiunii regatului la ONU. SUA au anunţat marţi că au descoperit un complot pus la cale de doi bărbaţi cu legături cu forţele de securitate ale Iranului în vederea asasinării lui Adel al-Jubeir prin plasarea unei bombe într-un restaurant din Washington. Unul dintre bărbaţi, care ar fi plătit un agent american sub acoperire, care s-a dat drept asasin în cadrul unui cartel al drogurilor mexican, pentru ca să se ocupe de asasinat, a fost arestat, în timp ce al doilea suspect se află în Iran, potrivit SUA. Teheranul a negat acuzaţiile.

Inundaţiile au adus zeci de crocodili într-un oraş din Thailanda

Locuitorii fostei capitale imperiale thailandeze, Ayutthaya, situată la nord de Bangkok, care se confruntă de zece zile cu inundaţii, sînt ameninţaţi în prezent de crocodili. Aproximativ 100 de reptile ar fi reuşit să scape din fermele unde erau crescute, din cauza creşterii nivelului apei, au anunţat autorităţile, care oferă o primă în valoare de 1.000 de bahţi (25 de euro) pentru un crocodil predat viu. "Crocodilii trebuie să fie capturaţi, pentru menţinerea securităţii locuitorilor", a declarat Vitthaya Buranasiri, ministrul Sănătăţii Publice. Inundaţiile, cele mai importante din ultimele decenii, au afectat un sfert dintre provinciile ţării, distrugînd recolte şi paralizînd zone industriale. Autorităţile luptă, în prezent, pentru salvarea capitalei, Bangkok. Aproximativ 300 de persoane au murit, dar nici un deces nu a fost atribuit, pentru moment, unui atac comis de animale.

Un nou scandal sexual pentru Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn, a cărui carieră politică a fost distrusă vara aceasta de o acuzaţie de viol în Statele Unite, a cerut ieri să fie audiat în cadrul unei anchete privind un caz de proxenetism în Franţa, pentru a pune capăt "insinuărilor răuvoitoare". Cinci persoane, între care un avocat reputat, un director de întreprindere şi directorii hotelului de lux Carlton, au fost inculpaţi săptămîna trecută într-un caz de proxenetism la Lille, în care numele lui Strauss-Kahn a fost menţionat de presă ca fiind al unuia dintre clienţii prostituatelor ce lucrau în hoteluri. Strauss-Kahn, al cărui "nume este menţionat în jurul unui dosar instrumentat de mai multe luni la Lille", în nordul Franţei, a cerut să fie "audiat cît mai repede posibil" pentru a se "pune capăt insinuărilor şi extrapolărilor hazardate şi încă o dată răuvoitoare", potrivit unei declaraţii remise AFP. Vineri, trei hoteluri din Lille, inclusiv Carlton, au fost închise administrativ pentru trei luni, în urma unei decizii a judecătorilor care se ocupă de acest dosar, în care ar fi implicate cele trei unităţi hoteliere. Legături cu persoane care administrează mai multe case de prostituţie şi baruri din Belgia au fost de asemenea evidenţiate în cadrul acestei anchete.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.