Internațional

COLOANA: Doar iubirea mai poate salva Poşta americană

Ziarul de Vrancea
7 sep 2011 555 vizualizări
O senatoare americană le-a sugerat marţi americanilor, într-o audiere parlamentară, să le scrie scrisori celor dragi pentru a salva Poşta, care se confruntă cu dificultăţi financiare.

 "Eu cred că, dacă vom începe să exploatăm piaţa scrisorilor către cei dragi, vom fi uimiţi de ceea ce s-ar putea întîmpla de sărbători", a declarat Claire McCaskill, congresmen democrat din Missouri. McCaskill s-a declarat convinsă de faptul că serviciul poştal nu este destinat, în continuare, unui declin fatal. "Nu cred că trebuie să abandonăm ideea de a ne aşeza şi a scrie o scrisoare în care să ne aşternem pe hîrtie gîndurile, rugăciunile şi speranţele faţă de o fiinţă care ne este dragă", a spus ea. "Nu vreau să o lăsaţi baltă. Iar dacă veţi face acest lucru, veţi fi surprinşi de modul în care puteţi stabiliza serviciul clasic de poştă", a spus ea, adresîndu-se directorului Poştei, Patrick Donahoe. "Categoric, sîntem de acord sută la sută", i-a răspuns el, anunţînd că Poşta va lansa în această toamnă o campanie publicitară asupra "valorii corespondenţei ca legătură fizică" între corespondenţi.
"Mulţumesc, doamnă senator. Sîntem deschişi oricărei sugestii, iar a dumneavoastră este formidabilă. Ar trebui să le scriem mai multe scrisori celor pe care-i iubim", a spus după aceea preşedintele Comisiei parlamentare, democratul Joe Lieberman. "Vă voi sugera să faceţi un prim pas în acest sens, trimiţînd una senatorului Scott Brown", a glumit el, referindu-se la un republican care urma să ia cuvîntul.

Jefuit la Moscova, un bărbat s-a întors pe jos acasă după un drum de 9.000 de kilometri

Un locuitor din Extremul Orient rus, jefuit în timpul vacanţei la Moscova, a mers pe jos aproximativ 9.000 de kilometri pentru a ajunge la casa lui din Vladivostok, a anunţat ieri poliţia locală. Bărbatul de 47 de ani şi-a început drumul în august 2010, după ce i-au fost furaţi banii şi actele de identitate, în capitala rusă unde îşi petrecea vacanţa, potrivit poliţiei din regiunea Littoral (din Extremul Orient). Pentru a se hrăni în tot acest timp, bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a strîns sticle goale pe care le-a vîndut la punctele de reciclare şi a mai făcut diverse munci. După un an de mers pe jos, bărbatul a ajuns în sfîrşit la Vladivostok, pe coasta Oceanului Pacific, unde a fost din nou jefuit şi bătut. De data aceasta, el a decis să depună plîngere.

Peste 100 de morţi şi dispăruţi în Japonia, în urma taifunului Talas

Bilanţul taifunului Talas în Japonia a depăşit ieri 100 de morţi şi dispăruţi, ceea ce face din acesta cea mai gravă catastrofă de acest tip din arhipelag în peste 30 de ani, a anunţat o sursă oficială. Ploile torenţiale generate de acest ciclon, care a traversat vestul arhipelagului sîmbătă şi duminică, au condus la revărsarea rîurilor şi au provocat inundaţii şi alunecări de teren care au luat mai multe case. Cel puţin 50 de persoane au murit şi peste 50 erau date dispărute, ieri, făcînd din Talas taifunul cu cel mai mare număr de morţi după cel din octombrie 1979, soldat cu 115 victime, a anunţat agenţia japoneză de meteorologie. Peste două treimi dintre victime au fost înregistrate în prefectura Wakayama (centru-vest, pe insula principală Honshu). Numărul locuitorilor izolaţi în aceste zone, care se ridica marţi la cîteva mii, era de aproximativ 250, graţie repunerii în serviciu a numeroase drumuri. În prefectura vecină, Nara, echipele de salvare au găsit ieri dimineaţă corpul neînsufleţit al unui adult, îngropat în noroi, în apropierea unui rîu ieşit din matcă. "Credem că numeroase cadavre se află şi în alte zone ale rîului", a avertizat un oficial din cadrul poliţiei. Ajuns în Oceanul Pacific, Talas a trecut în Marea Japoniei duminică, după ce a traversat insula Honshu, unde a lăsat în urmă scene de o tristeţe ce aminteşte de tsunami gigantic care a afectat nord-estul ţării la 11 martie.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.