Internațional

COLOANA:In capitala Libiei se afla aproximativ 50 de cetateni români

Ziarul de Vrancea
23 aug 2011 588 vizualizări
Aproximativ 50 de cetateni români care au refuzat anterior evacuarea de pe teritoriul Libiei se afla in prezent la Tripoli, iar din cauza situatiei de securitate precare nu mai exista deocamdata nici o posibilitate reala de evacuare a acestora, a informat ieri Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Agerpres

Ministerul subliniaza ca a acordat intreaga atentie evacuarii cetatenilor români care se aflau in Libia inainte de inceperea actiunilor militare in teritoriu, fiind repatriati 739 de cetateni.

Tribunalul din New York a renuntat la acuzatiile împotriva lui Dominique Strauss-Kahn

Judecatorul Tribunalului din New York a decis ieri retragerea acuzatiilor la adresa fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn. În cursul sedintei de marti, judecatorul Michael Obus a decis renuntarea la cazul care îl viza pe Strauss-Kahn, dupa ce procurorii anuntasera oficial retragerea acuzatiilor, din cauza îndoielilor privind declaratiile cameristei de la Hotelul Sofitel. Dupa anuntarea deciziei, fostul director FMI a parasit calm sala tribunalului. Decizia de ieri pune capat unei actiuni judiciare care începuse pe 14 mai, atunci cind Strauss-Kahn a fost arestat sub acuzatia ca ar fi agresat-o sexual pe o camerista de la Hotelul Sofitel din New York. Acuzatiile împotriva lui Strauss-Kahn se refereau la agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare.

Vizita Papei la Madrid s-a lasat cu profituri de 160 de milioane de euro

Camera de Comert si Industrie din Madrid a estimat la 160 de milioane de euro beneficiile pe care sectoarele hotelier, transporturi si vinzari le-au avut de pe urma vizitei Papei Benedict al XVI-lea în capitala spaniola, relateaza El Pais, în editia electronica. Organizatorii Zilei Mondiale a Tineretului au calculat profitul initial obtinut de oras la 100 de milioane de euro, însa dupa consultarea celor trei sectoare, suma a crescut cu 52,8 milioane de euro, fara sa se ia în calcul impactul promotional al orasului. Principalii beneficiari ai acestei vizite au fost proprietarii de restaurante (30 de milioane de euro) si de hoteluri (15 milioane de euro). Arhiepiscopul Madridului a desemnat firma de audit PwC sa evalueze impactul economic al acestui eveniment.

Marea Britanie: Donatii lasate la poarta unei fundatii, furate în mod constant de români

Donatiile lasate de britanici la poarta unei fundatii sint furate în mod constant, de aproximativ doua saptamini de "maturatori" români, astfel ca membrii ONG-ului au pus un afis în limba româna si în engleza, avertizind ca politia va lua masuri împotriva lor, relateaza Harrow Observer. Fundatia din Harrow, în apropiere de Londra, primeste donatii de la oameni, care pot lasa bunurile si la poarta cladirii, în afara orelor de program. De aproximativ doua saptamini însa, persoane despre care se crede ca sint români fura dintre bunurile donate si lasa gunoaie în urma lor. Multe dintre donatii sint lasate în weekend, de obicei seara, cind fundatia nu are program de functionare. Pina în prezent, politistii au identificat trei persoane care furau donatiile si le-au acordat amenzi de 80 de lire sterline. La a doua abatere, acestia risca dosare penale.

Americanii vor un singur om din Libia: pe autorul atentatului de la Lockerbie

Mai multi congresmeni americani au cerut rebeliunii libiene sa-l aresteze si sa-l extradeze pe singurul condamnat pentru comiterea atentatului de la Lockerbie în 1988, soldat cu 270 de morti, dintre care majoritatea americani. Abdelbaset al-Megrahi, condamnat în 2001 la închisoare pe viata pentru implicarea sa în atentat, a fost eliberat din motive umanitare la 20 august 2009, dupa ce medicii l-au diagnosticat cu un cancer de prostata în faza terminala, care i-ar mai fi lasat doar trei luni de trait. Hotarirea luata atunci de catre ministrul scotian de Justitie Kenny MacAskill de a-l elibera a provocat un val de indignare în rindul familiilor victimelor si politicienilor, inclusiv Barack Obama. El a aparut public dupa aproape doi ani, la 27 iulie, în cadrul unei adunari a tribului din care face parte, pentru a sustine regimul colonelului Muammar Kadhafi. Nimic nu indica faptul ca rebelii, care lupta pentru a prelua controlul asupra capitalei libiene, Tripoli, ar avea mijloacele sa-l prinda.

Permis de conducere pe numele lui Putin, într-o "fabrica" de acte false din Chisinau

Centrul anticoruptie din Republica Moldova a descoperit la Chisinau o "fabrica" de documente false, inclusiv un permis de conducere moldovenesc pe numele premierului rus Vladimir Putin. Proprietarii afacerii fabricau la comanda orice act sau document fals. Printre actele realizate de acestia a fost gasit si un permis de conducere moldovenesc pe numele lui Vladimir Putin, despre care cel care l-a confectionat a declarat ca intentiona sa îl ofere cadou unui prieten. Centrul anticoruptie sustine ca tehnologia folosita de fabricanti era de ultima generatie. Astfel, acestia au reusit sa realizeze pentru ofiterii sub acoperire un pasaport românesc în mai putin de 20 de minute. De afacere se ocupau cinci tineri, iar taxele pentru serviciile oferite variau între 100 de euro pentru un permis de conducere si câteva mii de euro pentru un pasaport strain. Suspectii fabricau si acte de identitate italiene, spaniole sau românesti. Tinerii au fost retinuti si se afla în arest preventiv.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.