Internațional

Elevi traumatizati, dupa ce li s-a spus ca a inceput al Treia Razboi Mondial

Ziarul de Vrancea
24 ian 2011 459 vizualizări
n conducerea unei scoli din Anglia si-a cerut scuze dupa ce le-a spus elevilor ca a inceput al Treilea Razboi Mondial, iar Londra e bombardata

Elevii unei scoli din Bacup (Marea Britanie) sustin ca au fost traumatizeti, dupa ce conducerea institutiei de invatamint le-a spus ca a inceput al Treilea Razboi Mondial si ca Londra este bombardata, transmite Hotnews, citind presa britanica. Incidentul a avut loc in timpul adunarii desfasurate la scoala romano-catolica St. Mary\'s, unde avea loc un exercitiu de aparare. Dupa ce sirenele aeriene au dat alarma, profesorii i-au condus pe elevi in pivnita scolii. In acelasi timp, mai multe focuri de artificii si petarde au fost declansate pentru a simula sunetul exploziilor. DailyMail precizeaza ca profesorii au organizat exercitiul pentru a le prezenta elevilor cum se desfasoara viata cotidiana in timpul unui conflict militar. Mike Richards, directorul scolii, a declarat ca profesorii au decis sa organizeze exercitiul pentru ca elevii studiau Al Doilea Razboi Mondial, iar scoala a vrut ca ei sa vada ce s-ar intimpla cu adevarat in viata reala. "Din nefericire, am facut ca exercitiul sa fie prea real. Dupa exercitiu, ne-am petrecut toata dupa-amiaza explicindu-le ca nu era un lucru adevarat". Richards a adaugat ca a primit mai multe plingeri din partea parintilor, care reclamau faptul ca elevii au cosmaruri din cauza exercitiului. "Iti trimiti copilul la scoala dimineata si acolo el afla ca e razboi. Nici o persoana care are o farima de bun-simt n-ar trebui sa experimenteze asa ceva", a declarat una dintre mame. Richards si-a cerut scuze "pentru stresul provocat de incident".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.