Internațional

Reagan suferea de Alzheimer inca de cind era presedinte

Ziarul de Vrancea
17 ian 2011 657 vizualizări
Fostul presedinte american Ronald Reagan, care a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer dupa cinci ani de la parasirea Casei Albe, arata semne ale bolii înca de pe vremea cind se afla la cirma tarii, a afirmat unul dintre cei patru fii ai sai într-un nou volum de memorii ce-i este dedicat. Potrivit Agerpres si Reuters, în lucrarea "Tatal meu la virsta de 100 de ani",

Ron Reagan a scris ca a avut primele suspiciuni in acest sens dupa primii trei ani ai primului mandat al tatalui sau. Dupa aceea, in timpul confruntarii electorale din 1984 cu candidatul democrat Walter Mondale, "am inceput sa am senzatia amara a unui vis urit care este pe cale sa devina realitate", si-a amintit el. "O parte dintre alegatori incepeau sa-si imagineze cum un bunic - care parea sa nu-si gaseasca niciodata ochelarii de citit - are putere de decizie asupra unui important arsenal nuclear, iar acest lucru ii nelinistea", potrivit unui extras publicat din cartea sa.

"Mai rau, tatal meu parea sa le dea motive intemeiate pentru ingrijorarea lor. Inima mi s-a facut mica atunci cind l-am vazut cum se chinuia sa raspunda la intrebari, incurcindu-si notitele si, in mod necaracteristic, pierzindu-si cuvintele. Parea obosit si confuz", scrie Ron Reagan.

Ronald Reagan a fost diagnosticat in 1994 cu Alzheimer, o boala incurabila ce afecteaza creierul, si a murit zece ani mai tirziu. Cartea fiului sau va fi publicata miine, in perspectiva celei de-a 100 aniversari a nasterii fostului presedinte, la 6 februarie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.