Internațional

Virsta de pensionare in Spania creste de la 65 la 67 de ani

Ziarul de Vrancea
21 dec 2010 416 vizualizări
Ministrul spaniol al Muncii, Valeriano Gomez, a confirmat ieri ca guvernul socialist va propune, în viitoarea sa reforma a pensiilor, cresterea virstei de pensionare de la 65 la 67 de ani, prelungind perioada de referinta de la 15 la 20 de ani.

"Cea mai buna modalitate de a creste durata de munca este de a majora virsta de pensionare la 67 de ani", a declarat ministrul. Cei care vor dori sa se pensioneze inainte de aceasta virsta "vor fi nevoiti sa accepte o scadere a pensiei", a adaugat el. Cit priveste stagiul minim de cotizare, "acesta trebuie sa creasca de la 15 la 20 de ani, fara a abandona ulterior posibilitatea sa fie majorata succesiv pina la 25 de ani", a declarat el, estimind ca "obiectivul este ca mare parte din perioada de munca (...) sa fie luata in calcul in momentul stabilirii pensiei". Reforma pensiilor, ceruta de catre piete si institutii internationale precum Banca Centrala Europeana (BCE) si Fondul Monetar International (FMI), urmeaza a fi aprobata pe 28 ianuarie, in Consiliul de Ministri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.