Internațional

Cum rezolva guvernul iordanian problema secetei: prin rugaciuni

Ziarul de Vrancea
29 nov 2010 556 vizualizări
Ministerul pentru Afaceri Religioase de la Amman le-a cerut iordanienilor sa organizeze saptamina viitoare rugaciuni pentru a aduce ploaia în regat, afectat de seceta de mai mult de o luna

"Data fiind intirzierea ploilor si nevoia de presanta de apa, va cerem sa organizati rugaciuni in aer liber, incepind de joi dupa-amiaza", se arata intr-un comunicat al Ministerului. Lipsa ploilor risca sa extinda intreruperile in furnizarea de apa, deja frecvente in Iordania. Ministerul pentru Afaceri Religioase le-a cerut iordanienilor "sa se pregateasca pentru aceasta rugaciune musulmana (Salat al-Istisqaa, in araba) postind timp de trei zile, incepind de luni, si facind mai multe acte de binefacere". Rugaciunea pentru venirea ploii este o practica frecventa in timpul lunilor de iarna in tarile musulmane, in special in Peninsula Araba.

Cu mai mult de 90% din teritoriu format din regiuni desertice, Iordania este una dintre tarile cu cele mai reduse resurse de apa. Necesarul anual de apa se ridica la 1,2 miliarde de metri cubi, iar deficitul este de aproape 500 de milioane de metri cubi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.