Internațional

In timp ce Comisia Europeana prezinta Strategia de securitate interna a UE

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 430 vizualizări
Parlamentul german se inchide de teama teroristilor

Accesul publicului a fost interzis in cupola Reichstag-ului, care ar fi vizat de planuri de atentate


Accesul publicului a fost interzis ieri, pina la noi ordine, in cupola si pe terasa sediului Bundestagului din Berlin, Reichstag, care potrivit presei ar fi vizat de proiecte de atentate islamiste. Serviciile Bundestagului (Camera deputatilor) nu au furnizat explicatii privind aceasta decizie, in comunicatul lor prin care anuntau aceasta masura. Vizitele grupurilor, care trebuie sa se inscrie in avans, vor fi mentinute.

Germania si-a consolidat dispozitivul de securitate saptamina trecuta, cind ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a evocat "proiecte concrete" de atentate islamiste, fara a preciza tinte precise. Potrivit saptaminalului Der Spiegel, care este in general foarte bine informat despre problemele de securitate, "teroristii vor sa ia ostatici si sa provoace o baie de singe cu arme de foc" in Reichstag.


Colet suspect trimis din Africa de un ofiter al politiei namibiene


Un oficial de rang inalt din cadrul politiei namibiene a fost inculpat pentru introducerea unui colet suspect in incinta aeroportului din Windhoek. Pachetul, care a declansat o alerta falsa, a fost depistat inainte de a fi urcat intr-un avion cu destinatia Munchen. Inspectorul-sef Nehemia Shafuda, 51 de ani, seful serviciilor pentru securitatea transporturilor aeriene, este cercetat in stare de detentie. Pachetul, o geanta de calculator infasurata intr-o folie de plastic, dotata cu un sistem cu fire electrice si un ceas, a fost interceptat saptamina trecuta pe aeroportul din capitala Namibiei in momentul in care Germania intra in alerta, in urma unor indicii "concrete" privind planuri de atentate.


Strategia europeana de securitate interna va incepe sa-si arate efectele anul viitor


Comisia Europeana a prezentat ieri Strategia de securitate interna a UE, care include masuri comune de combatere a retelelor infractionale si teroriste, a criminalitatii cibernetice, de consolidare a securitatii frontierelor si de gestionare a situatiilor de criza. "în mod traditional, securitatea interna a UE a fost marcata de o anumita fragmentare, concentrindu-se asupra unui singur domeniu intr-un anumit moment. în prezent, adoptam o abordare comuna privind raspunsul la amenintarile si provocarile cu care ne vom confrunta in domeniul securitatii", a subliniat comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom. "Strategia de securitate interna a UE in actiune" identifica cinci obiective majore (destructurarea retelelor infractionale internationale care ameninta statele membre, prevenirea terorismului si combaterea radicalizarii si a recrutarii de militanti islamisti, cresterea nivelului de securitate pentru cetateni si intreprinderi in spatiul cibernetic, consolidarea securitatii frontierelor si cresterea capacitatii Europei de gestionare a situatiilor de crize si dezastre) si propune o serie de actiuni, precum si anul de realizare a acestora - 2011, in majoritatea domeniilor vizate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.