Internațional

Ce au mai facut cercetatorii de la CERN: atomi de antimaterie

Ziarul de Vrancea
19 nov 2010 567 vizualizări
Cercetatorii de la CERN - centrul de cercetari care gazduieste cel mai mare accelerator de particule din lume - au creat si apoi au reusit sa izoleze 38 de antiatomi de hidrogen suficient timp incit ei sa fie studiati, experimentul fiind un prim pas pentru rezolvarea unuia dintre misterele fizicii:

de ce in prezent exista atit de putina antimaterie in Univers din moment ce imediat dupa Big Bang cantitatile de materie si antimaterie erau egale. Antimateria este opusul materiei, iar cind cele doua se intilnesc se anihileaza reciproc, consecinta fiind degajarea unor cantitati uriase de energie. Antiatomii sint formati din pozitroni, antiprotoni si antineutroni, iar antiparticulele au sarcina opusa particulelor, insa masa egala cu acestea. Antimateria a fost subiect preferat in carti si filme SF in care energia degajata cind antimateria intra in coliziune cu materia este utilizata pentru calatorii interstelare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.