Internațional

Ciine-erou al razboiului din Afganistan, eutanasiat din greseala

Ziarul de Vrancea
19 nov 2010 526 vizualizări
Angajatul unui adapost pentru animale din Arizona a fost suspendat din functie, dupa ce a eutanasiat din greseala un ciine-erou al razboiului din Afganistan, provocind reactii în rindul organizatiilor pentru protectia drepturilor animalelor din Statele Unite.

"Nu pot sa cred ca s-a intimplat asa ceva cu un ciine atit de bun", s-a plins proprietarul, sergentul Terry Young, care l-a adus pe Target din Afganistan, unde acesta salvase mai multe vieti. Ciinele, o femela, devenise o adevarata vedeta dupa ce aparuse in emisiunea lui Oprah Winfrey. Scapat vineri din curtea militarului, patrupedul a fost recuperat de angajati ai adapostului local pentru animale din comitatul Pinal, fiind eutanasiat luni. La baza celei de-a 48-a brigazi de infanterie americane din Afganistan, Target si alte doua patrupede adoptate de sergentul Young au devenit mascotele militarilor, dupa ce le-au salvat viata in februarie 2010. Potrivit site-ului "The Oprah Winfrey Show", ciinii oprisera un kamikaze sa intre intr-o baraca unde se aflau 50 de militari, fortindu-l sa detoneze explozibilul pe care il avea asupra sa in afara cladirii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.