Internațional

Polonia a interzis fumatul

Ziarul de Vrancea
16 nov 2010 539 vizualizări
Fumatul a fost interzis în toate locurile publice din Polonia, cu exceptia strazii, conform unei noi legi intrate ieri în vigoare luni

Fumatul este total interzis in spitale, centre medicale, unitati scolare si culturale si in toate zonele rezervate copiilor, precum si in mijloacele de transport public, inclusiv in gari si in statiile de autobuz. în restaurante, baruri, puburi si cafenele, precum si la locurile de munca, fumatul va fi permis numai in spatii special delimitate, inchise si prevazute cu un sistem de ventilatie. Proprietarii de localuri care nu vor afisa interdictia privind fumatul vor fi pasibili de o amenda de 2.000 de zloti (500 de euro). Fumatorii care incalca noua lege risca o amenda de 500 de zloti (125 de euro). Conform statisticilor, 34% dintre barbati si 21% dintre femei fumeaza in Polonia.


Noul guvern francez trage pe dreapta


Alcatuirea noului guvern format in jurul lui Francois Fillon are prin titularii anuntati, duminica, o coloratura mai de dreapta decit precedentul cabinet condus de acelasi sef de guvern. în afara lui Herve Morin, un centrist de prim plan, inlocuit la Aparare de fostul premier Alain Juppé (65 ani), Michelle Alliot-Marie, numita la Externe, ii va succede lui Bernard Kouchner, "om de stinga", potrivit AFP. Portofoliile care au legatura cu afacerile externe sint completate prin numirea lui Henri de Raincourt, ca ministru al Cooperarii, si a lui Laurent Wauquiez, ca ministru al Afacerilor Europene. în afara nou-sositilor, noul guvern Fillon o mentine pe Christine Lagarde (54 ani) in fruntea ministerului strategic al Economiei, in conditiile in care Franta a preluat la sfirsitul saptaminii trecute presedintia anuala a G20, in "plin razboi al monedelor", functie pe care aceasta o va asigura din ianuarie 2011. De asemenea, Brice Hortefeux ramine in continuare la sefia Ministerului de Interne, care include de asta data si fostul Minister al Imigratiei si Identitatii Nationale. Reconfirmarea lui Francois Fillon a stirnit nemultumirea opozitiei socialiste, care a denuntat "un guvern in esenta de clan".


Depozitele rusesti de armament vor fi mutate de linga orase


Ministerul rus al Apararii a decis mutarea unor depozite de armament situate in apropierea a 31 de orase ale tarii, dupa o serie de accidente petrecute anul trecut. "Ministerul Apararii ia masuri privind prevenirea situatiilor de urgenta in legatura cu depozitarea substantelor explozive", declara adjunctul ministrului Apararii, Dmitri Bulgakov. Presa rusa a dezvaluit ca un depozit de munitii din regiunea Amour (Extremul-Orient rus) a fost scena unei serii de explozii la sfirsitul lunii octombrie. Incidentul a fost declansat de un militar care a dorit sa se fotografieze tinind in mana un lansator de rachete. Militarul a apasat din greseala pe tragaci, lansind o racheta spre un stoc de munitie. Un militar a fost ranit, iar toate cladirile din apropiere au fost evacuate. Anuntul Ministerului Apararii intervine la exact un an de la deflagratiile produse in depozitul de munitii de la Ulianovsk, la 900 de kilometri est de Moscova. Opt militari au murit dupa explozia unui obuz pe care il descarcau dintr-un camion. Cu citeva zile mai devreme, doi pompieri murisera in acelasi depozit intr-un incendiu provocat de explodarea munitiilor. Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a denuntat atunci "neglijenta" si "lipsa de disciplina" a comandantilor militari. Incendiile de vegetatie au afectat, anul acesta, mai multe zone unde sint depozite militare si nucleare, iar o baza a Fortelor aeriene a fost cuprinsa de flacari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.