Internațional

Binecuvintare la Barcelona, inaltare in vestul Poloniei

Ziarul de Vrancea
8 nov 2010 532 vizualizări
Papa Benedict al XVI-lea a sfintit, ieri, catedrala Sagrada Familia n cu o zi inainte, polonezii au ridicat cea mai inalta statuie ce il infatiseaza pe Isus Hristos cu bratele larg desfacute

Papa Benedict al XVI-lea a sfintit, ieri, catedrala Sagrada Familia din Barcelona, edificiu de proportii proiectat de arhitectul Antoni Gaudi, care domina orasul catalan si care a devenit simbol al valorilor traditionale ale familiei catolice. Aflata inca in constructie la 128 de ani de la inceperea lucrarilor, Sagrada Familia a fost ridicata astfel la rang de bazilica, iar credinciosii vor putea participa la slujbele oficiate in acest edificiu.

în timpul "ritualurilor initiale", organizate inaintea slujbei, reprezentantii locali ai bisericii i-au prezentat papei apa pe care acesta a sfintit-o. Apoi Benedict al XVI-lea a stropit cu aceasta apa sfintita altarul bisericii, in timp ce alti preoti au facut acelasi lucru cu zidurile acesteia. Dupa aceasta, a inceput slujba propriu zisa.

Simbata, in timp ce se afla la Santiago de Compostella, unde si-a inceput vizita de doua zile in Spania, papa a denuntat pericolele unei decrestinari "agresive" si a subliniat, referindu-se la Sagrada Familia, dedicata "Sfintei Familii", ca "problema familiei, celula fundamentala a societatii, este o mare miza in prezent".

Spania, o tara catolica prin traditie, insa unde religia a inregistrat in recul, a adoptat de circa cinci ani legi privind casatoriile homosexuale si avortul, devenind unul dintre statele cele mai liberale in aceste domenii, fapt care a provocat furia bisericii.

Benedict al XVI-lea a salutat, duminica, si "credinta" lui Gaudi, care a conceput "cu fervoare si cu colaborarea multora aceasta minune care este bazilica Sagrada Familia". Arhitectul a stiut "sa insereze in traditia marilor catedrale o inedita creativitate", a mai spus acesta.

Cea mai inalta statuie care il infatiseaza pe Isus cu bratele intinse nu mai este cea care domina orasul brazilian Rio de Janeiro (40 de metri), ci noua constructie amplasata pe o colina de linga oraselul polonez Swiebodzin (situat in vestul tarii) care masoara 55 de metri. Recordul "s-a mutat" din America de Sud in Europa simbata, cind uriasei statui i-au fost atasate pieptul si bratele (cintarind 30 de tone) si apoi capul incoronat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.