Internațional

Protectia biodiversitatii este noul rol al actorului Harrison Ford

Ziarul de Vrancea
28 oct 2010 544 vizualizări
El a pledat pentru acest obiectiv la Conventia biodiversitatii, o reuniune ce cuprinde reprezentanti din 193 de state, aflati zilele acestea la Nagoya - Japonia

Actorul Harrison Ford, angajat in lupta pentru protectia biodiversitatii de foarte multi ani, sustine ca "trebuie sa se actioneze repede" in ceea ce priveste protectia Pamintului, subliniind ca absenta unei reactii a responsabililor politici ar putea periclita fragilul echilibru al vietii pe Terra. "Ceea ce se afla in joc este capacitatea naturii de a aduce servicii comunitatii umane. Ecosistemele intacte furnizeaza apa curata, aer respirabil, soluri sanatoase, permitind regenerarea resurselor noastre alimentare si reprezinta o sursa pentru resursele genetice de pe Terra, din care pot fi produse medicamente", a declarat actorul american, la Nagoya, in centrul Japoniei, unde reprezentanti din 193 de state participa la cea de-a zecea editie a Convention on Biological Diversity (CBD).

"Trebuie sa cream un anumit simt al urgentei, sa-i ajutam pe oameni sa inteleaga ca desi ele nu sint intotdeauna vizibile in viata de zi cu zi, efectele disparitiei accelerate a speciilor se manifesta peste tot si trebuie sa actionam foarte repede", a adaugat Harrison Ford.

Actorul american este un inflacarat adept al politicii de marire a numarului de zone naturale protejate pe Terra. Extinderea suprafetelor protejate pe intreaga planeta pina in anul 2020 este unul dintre punctele aprig negociate la Nagoya, unde sint prezenti, pentru 10 zile, reprezentanti din 193 de tari. în prezent, 13% din suprafata terestra si 1% din zonele oceanice de pe Terra beneficiaza de statutul de arie protejata.

Mai multe grupuri de state, inclusiv UE, au propus cresterea semnificativa a acestor cifre. Una dintre propunerile dezbatute luni - 20% pentru suprafetele terestre si 10% pentru cele oceanice, pina in anul 2020 - nu s-a bucurat de consensul participantilor, China si India in special exprimindu-si rezervele fata de aceasta initiativa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.