Internațional

Alte numiri in posturi-cheie in viitorul Minister de Externe al UE

Ziarul de Vrancea
27 oct 2010 466 vizualizări
Catherine Ashton, Inaltul reprezentant al comunitatii pentru politica externa si-a desemnat doi colaboratori apropiati in serviciul diplomatic european n salariul fiecaruia va fi 16.600 de euro lunar n Romănia nu are inca nici un reprezentant in aceasta noua structura birocratica

Pierre Vimont, fostul ambasador francez in SUA, diplomat in virsta de 61 de ani, este mina dreapta a lui Catherine Ashton in serviciul diplomatic european, adica secretarul general executiv. Numirea a fost anuntata oficial luni si nu este deloc surprinzatoare, bursa zvonurilor dindu-l ca sigur de multa vreme. Irlandezul David O\'Sullivan este directorul general operational, iar EUobserver sustine ca ambii vor cistiga cite 16.600 de euro pe luna. In continuare, se asteapta numirea adjunctilor lui Vimont, creditati pentru ocuparea locurilor fiind nemtoaica Helga Schmid si polonezul Maciej Popowski. "Am promis ca voi numi cei mai inteligenti si cei mai buni diplomati si am facut asta cu numirea lui Pierre Vimont ca secretar general executiv si a lui David O\'Sullivan ca director general operational. Pierre este extrem de respectat in cercurile diplomatice si va aduce o bogatie de cunostinte si expertiza in politica externa. David a fost un oficial de rang inalt in Comisia Europeana si are si backgound diplomatic. Cu ei in aceste functii vom crea un serviciu diplomatic european de care europenii pot fi mindri", a spus Inaltul Reprezentant pentru politica externa, Catherine Ashton.

Mai multe numiri in functii au avut loc deja zilele trecute. Ministrul de Externe Teodor Baconschi a spus ca Romania are promisiunea de la Catherine Ashton ca va obtine un post important in cadrul acestei alocari, aratind in acelasi timp frustrarea ca puterile europene au luat "partea leului" si ca oficialii din Comisia Europeana au ocupat pozitii importante gratie sistemului interrelational din institutiile europene.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.