Internațional

Presedintele rus include Romănia in rezolvarea conflictului transnistrean

Ziarul de Vrancea
20 oct 2010 483 vizualizări
Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat ieri ca exista potential pentru rezolvarea conflictului transnistrean, dar acest lucru nu depinde doar de Rusia, ci si de pozitia Republicii Moldova, a Transnistriei, a Romăniei si a Uniunii Europene

"Consider ca putem obtine rezultate bune aici, dar pentru ca acest lucru sa se intimple, toate partile implicate in acest conflict trebuie sa adopte pozitii constructive", a afirmat Medvedev, in cadrul unei conferinte de presa, la finalul unei intrevederi cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german, Angela Merkel, la Deauville, in vestul Frantei. Procesul va fi reluat dupa instalarea la Chisinau a cistigatorilor alegerilor legislative care vor avea loc pe 19 noiembrie.


Starea de urgenta a fost prelungita in Ungaria pina la sfirsitul anului


Guvernul ungar a extins pina la sfirsitul anului starea de urgenta declarata in trei judete din vestul tarii, dupa ce trei sate au fost inundate cu noroi rosu, la inceputul lui octombrie. Hotarirea a fost luata in urma unei autorizatii din partea Parlamentului, aprobata luni de majoritatea deputatilor. Legislatia ungara autorizeaza Guvernul sa declare stare de urgenta pentru maximum 14 zile. Prelungirea acestui termen este de competenta Parlamentului. Argumentind in favoarea prelungirii starii de urgenta, comisarul guvernamental Gyorgy Bakondi, directorul Autoritatii Nationale pentru Managementul Dezastrelor, a declarat ca problemele care trebuie solutionate in zona afectata de poluare necesita prezenta prelungita a echipamentelor speciale apartinind fortelor armate.


Incercare de atentat la sediul Parlamentului cecen


Atacul care a vizat ieri Parlamentul Ceceniei s-a soldat cu cel putin opt morti, cei patru agresori fiind omoriti de fortele de ordine dupa ce au impuscat mortal patru persoane. Rebelii au declansat atacul in jurul orei 8.00, ora Romaniei, iar dupa doua ore, Guvernul cecen a anuntat ca agresorii au fost eliminati dupa ce omorisera trei politisti si un angajat al Parlamentului. Actiunea a fost finantata din strainatate, afirma Serghei Mironov, presedintele Consiliului Federatiei, Camera superioara a Parlamentului rus. "Pot afirma cu certitudine ca tentativa de destabilizare a uneia dintre republicile caucaziene a avut rolul justificarii fondurilor pe care teroristii ii primesc din strainatate si sa demonstreze ca inca sint in stare sa faca ceva", a declarat Mironov.


Dmitri Medvedev le-a multumit celor 100.000 de cititori ai blogului sau de pe Twitter


Presedintele rus, Dmitri Medvedev, le-a adresat multumiri tuturor cititorilor microblogului sau de pe Twitter, inainte de a pleca spre summit-ul tripartit de la Deuaville, intre Franta, Germania si Rusia. "Am plecat spre Deauville si summit. îmi voi descrie calatoria un pic mai tirziu, dar vreau sa va multumesc mult, voua, tuturor celor care ma cititi. Sinteti, deja, peste 100.000 de persoane", a scris seful statului rus. Medvedev s-a aflat luni si marti intr-o vizita de doua zile la Deauville, unde a discutat cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german, Angela Merkel, despre un tratat privind securitatea europeana, anularea vizelor de clatorie intre Rusia si Uniunea Europeana (UE), dosarul nuclear iranian, dar si despre lupta impotriva consecintelor crizei financiare si problemele cooperarii Rusia-NATO si Rusia-UE. Presedintele rus si-a lansat microblogul pe Twitter in timpul unei vizite la Silicon Valley, in California, in iunie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.