Internațional

Fostul ministru francez al Justitiei a confundat inflatia cu felatia

Ziarul de Vrancea
28 sep 2010 520 vizualizări
Rachida Dati a facut greseala intr-un interviu acordat in direct la radio n ea a dat mai tirziu vina pe graba cu care a vorbit

Rachida Dati, fost ministru al Justitiei in Franta, a comentat, ieri, in cadrul unui interviu radiofonic, eroarea pe care a comis-o duminica, intr-un discurs, cind a confundat "inflatia" (inflation) cu "felatia" (fellation), spunind ca a comis aceasta greseala deoarece a vorbit "putin prea repede". "Mi-am dat seama abia dupa aceea. Gindindu-ma mai bine, cred ca am vorbit putin prea repede. Nu-i grav, daca acest lucru a amuzat pe toata lumea!", a explicat eurodeputata Rachida Dati in cadrul unui interviu acordat postului radiofonic RTL.

Invitata, duminica, la o emisiune difuzata de postul de televiziune Canal^, Rachida Dati, considerata una dintre fostele "vedete" ale guvernului Nicolas Sarkozy, sustinea un discurs despre fondurile de investitii straine, in momentul in care a comis o eroare flagranta: "Atunci cind ii aud pe unii care cer o rata de rentabilitate de 20-25%, cu o felatie aproape nula...".

Referindu-se pe pagina ei de pe Facebook la aceasta confuzie care a facut vilva in mass-media franceza, Rachida Dati a spus ca "i se poate intimpla oricui sa vorbeasca prea repede in acel format de emisiune" si considera ca "este pacat ca acesta a fost singurul mesaj politic ce a fost retinut, mai ales cind este vorba despre un subiect atit de serios".

Provenind dintr-o familie de origine magrebina, Rachida Dati era o adevarata imagine a "politicii de diversitate" ce a fost impusa in Franta de catre Nicolas Sarkozy, de care actuala eurodeputata, in virsta de 44 de ani, era foarte apropiata. Cazuta insa in dizgratie, ea si-a parasit functia in iunie 2009, dupa alegerile pentru Parlamentul European.

Fost primar al arondismentului 7 din Paris, Rachida Dati a agasat insa opinia publica franceza in repetate ocazii, in special din cauza gustului ei pentru articolele de lux. Rochiile sale confectionate de creatori celebri de moda dar si zvonurile despre identitatea fiicei sale, Zohra, au facut din Rachida Dati un adevarat star al tabloidelor franceze.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.