Internațional

Ministrul italian de Interne, preocupat de aderarea Romăniei la Spatiul Schengen

Ziarul de Vrancea
28 sep 2010 505 vizualizări
Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, si-a exprimat preocuparea în legatura cu perspectiva aderarii Romăniei la Spatiul Schengen în 2011, cerind Guvernului si Parlamentului din Italia sa elaboreze norme pentru expulzarea cetatenilor UE care încalca legea.

"Este nevoie de un semnal clar in perspectiva unor termene-limita importante, cum ar fi intrarea Romaniei in Spatiul Schengen", a declarat Roberto Maroni, subliniind ca sint necesare "instrumente importante pentru limitarea prezentei strainilor pe teritoriul italian". "Voi propune Guvernului si Parlamentului sa fie oferita posibilitatea expulzarii si a cetatenilor europeni care nu respecta directiva din 2004" privind libera circulatie in spatiul european, a precizat ministrul.


CE va initia, foarte probabil, procedura de infringement impotriva Frantei


Comisia Europeana va initia, foarte probabil, procedura de infringement (sanctionare) impotriva Frantei, din cauza masurilor luate impotriva romilor, afirma surse citate de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung. Oficiali din cadrul UE asteapta cu nerabdare decizia Comisiei Europene. Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, "alte patru state membre UE" risca declansarea procedurii de infringement. "Exista o majoritate larga de comisari UE" care sint favorabili declansarii procedurii de infringement impotriva Frantei, dezvaluie publicatia germana. Aproximativ 20 de experti ai CE examineaza documentele furnizate de Franta privind masurile luate impotriva romilor.


Site specializat in verificarea respectarii promisiunilor facute de politicieni


Un site lansat ieri in Bulgaria isi propune sa verifice concretizarea promisiunilor facute de politicieni, in special de premierul Boiko Borisov. Site-ul www.politikat.net a fost prezentat de fondatorii sai, Konstantin Pavlov si Asen Genov, si le va oferi cetatenilor posibilitatea de a urmari declaratiile si promisiunile politicienilor pentru a vedea daca se materializeaza. Site-ul a fost realizat in cadrul proiectului "Initiativa cetatenilor pentru diminuarea ipocrizei politice", cu ajutorul Trustului Societatii Civile din Europa Centrala si de Est. Realizatorii site-ului cred ca politicienii au devenit din ce in ce mai insensibili si nu isi asuma responsabilitatea pentru promisiunile neindeplinite. O sectiune a site-ului, intitulata Boykometer, va cuantifica indeplinirea promisiunilor facute personal de premierul Boiko Borisov.


Opt chinezi arestati pentru producerea si comercializarea de vaccin antirabic contrafacut


Opt persoane, care au produs si au pus in vinzare doze contrafacute de vaccin antirabic, au fost arestate in sudul Chinei. Vaccinul a fost folosit in mai multe unitati medicale din zona si au dus la decesul unui baiat in virsta de patru ani. Baiatul, care fusese muscat de un ciine, a murit in luna decembrie a anului trecut, dupa ce i se administrasera sase doze din vaccinul contrafacut. 1.260 de doze false de vaccin fusesera descoperite anul acesta de autoritatile din regiunea chineza Guangxi, majoritatea fiind folosite in clinicile din localitatea Laibin. Rabia este una din cele mai grave probleme de sanatate publica cu care se confrunta China, unde face aproape 2.000 de victime anual. Oficialii chinezi au promis in repetate rinduri ca vor avertiza din timp populatia cu privire la eventualele riscuri pentru sanatatea publica generate de lipsa unui control eficient al produselor alimentare si farmaceutice.


Fatmir Sejdiu renunta la presedintia Kosovo pentru a-si conduce partidul


Presedintele kosovar Fatmir Sejdiu a anuntat ieri ca demisioneaza din functie, dupa ce Curtea Constitutionala de la Pristina a decis ca nu poate fi simultan sef al statului si lider al partidului sau. Decizia lui Sejdiu ar putea avea un efect negativ asupra discutiilor dintre partea kosovara si autoritatile de la Belgrad. Presedintele din Kosovo este ales de Parlamentul de la Pristina si are un rol mai mult ceremonial, insa comentatorii locali sint de parere ca demisia sa ar putea destabiliza scena politica interna, extrem de fragila, inaintea discutiilor dintre fosta provincie sirba si Guvernul de la Belgrad. Sejdiu (58 de ani) este un fost profesor de drept. Ales presedinte pentru a doua oara in 2008, el a ramas si la conducerea Ligii Democratice din Kosovo (LDK), a doua formatiune ca marime. LDK este partener in coalitia de guvernamint a premierului Hashim Thaci.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.