Internațional

Sarbatoare cu amenintare cu bomba

Ziarul de Vrancea
16 aug 2010 505 vizualizări
Zeci de mii de pelerini au fost evacuati la Lourdes, in Franta, în urma unei alerte cu bomba

O alerta cu bomba a determinat, ieri, evacuarea a circa 30.000 de pelerini de la Sanctuarul din Lourdes, unde era celebrata sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului. Serviciul de presa al lacasului a precizat ca evacuarea s-a desfasurat fara incidente, in jurul orei locale 14.00 (15.00, ora Romaniei), iar zona a fost controlata de echipe de genisti, insotite de ciini utilitari. Caile de acces catre Basilica Imaculatei Conceptii, Basilica Rozariului, biserica subterana Sfintul Pius al X-lea, serviciile administrative, asociatia Hospitalité Notre-Dame de Lourdes, dar si spre grote au fost inchise, iar numerosi pelerini asteapta in apropierea acestora.

Alerta cu bomba, primita la comisariatul local, anunta ca "patru bombe vor exploda la ora 15.00 (16.00, ora Romaniei) la Sanctuare", a afirmat seful serviciului de presa al lacasului, Pierre Adias. El a reamintit ca pelerinii au mai fost evacuati si in octombrie 2002, tot in urma unei alerte care anunta amplasarea de bombe in complexul care se intinde pe 50 de hectare si include 22 de lacase de cult.

Aproximativ 30.000 de persoane se aflau ieri in zona grotei din Lourdes. Conform Bisericii Catolice, Lourdes este locul unde, cu 152 de ani in urma, Fecioara Maria i s-a aratat Bernadettei Soubirous, cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, celebrata la 15 august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.