Internațional

Joerg Haider ascundea 45 de milioane de euro in Liechtenstein

Ziarul de Vrancea
2 aug 2010 505 vizualizări
Fostul lider al extremei-drepte din Austria, decedat in 2008, a denuntat tot timpul coruptia clasei politice austriece

Fostul lider al extremei-drepte din Austria Joerg Haider, decedat in 2008, acumulase aproximativ 45 de milioane de euro in Liechtenstein, relateaza revista Profil. Un grup de anchetatori austrieci, elvetieni si germani a facut aceasta descoperire examinind conturi bancare in cadrul a doua proceduri, una referitoare la conditiile de achizitionare a bancii austriece HGAA de catre banca publica germana BayernLB in 2007, iar cealalta privind privatizarea societatii imobiliare austriece Buwog in 2004. Ei au descoperit astfel circa 12 societati inregistrate in Liechtenstein si avind legaturi cu Joerg Haider. Aproximativ cinci milioane de euro se afla in continuare in conturile acestor societati, potrivit Profil. Restul ar fi fost pierdut prin plasamente hazardate in urma cu mai multi ani, conform saptaminalului, care precizeaza ca sint in curs anchete in Liechtenstein si in Austria.

Originea si utilizarea acestor fonduri ramin necunoscute. Intervievata de agentia APA, vaduva fostului guvernator al landului Carinthia (sud) a negat ca ar avea cunostina despre aceste sume. "Nimic din toate acestea nu a fost evocat in cadrul succesiunii", a subliniat ea. "Sumele in joc mi se par foarte importante. Poate s-au confundat silingii (fosta moneda austriaca) cu euro", a declarat un alt apropiat al lui Joerg Haider, deputatul Stefan Petzner. Aceasta dezvaluire afecteaza si mai mult imaginea fostului lider, controversat in special pentru declaratiile sale privind nazismul si care a denuntat tot timpul coruptia clasei politice austriece.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.