Internațional

Scandal monstru in SUA.

Ziarul de Vrancea
28 feb 2005 1367 vizualizări
Date privind 1,3 milioane de angajati ai guvernului SUA au fost pierdute. Printre acestea, s-au aflat date despre senatori si angajati ai Pentagonului.

Fisierele continind informatii despre istoricul financiar a 1,2 milioane de angajati ai guvernului SUA, printre care se numara si unii senatori americani, au fost pierdute in cadrul unui transport la un alt centru de stocare, se arata intr-un comunicat al Bank of America.

"Ancheta noastra nu a descoperit, pina in prezent, nici o dovada ca datele privind cartile de credit au fost furate sau folosite in mod abuziv si de aceea sint considerate pierdute", mentioneaza documentul. Potrivit purtatorului de cuvint al bancii, absenta fisierelor a fost constatata in luna decembrie, dar oficialilor institutiei nu li s-a permis sa aduca situatia la cunostinta posesorilor cartilor de credit inainte de obtinerea permisiunii autoritatilor judiciare. Anuntul bancii americane a fost facut la putin timp dupa decizia Comisiei Juridice a Senatului de a investiga modul in care gruparile de crima organizata au obtinut accesul la cel putin 145.000 de profile ale consumatorilor americani detinute de compania de cercetare ChoicePoint. Conform editiei electronice a cotidianului Times, un oficial american care a dorit sa-si pastreze anonimatul a afirmat ca fisierele pierdute contin date despre un numar mare de angajati ai Pentagonului si ai 40 de agentii federale.

Totodata, senatorul democrat Charles Schumer a declarat ca a fost informat ca datele au fost furate de manipulatorii de bagaje in cadrul unui transport cu un avion comercial de la un centru de stocare la altul. "Fie ca vorbim de furt al identitatii, de terorism sau de alt tip de infractiune, este cert ca in conditiile actuale persoanele angajate pentru manipularea bagajelor ar trebui verificate cu grija", a adaugat el. Bank of America intentioneaza sa continue monitorizarea conturilor de credit ale persoanelor implicate, urmind sa le contacteze in cazul in care detecteaza semne de utilizare abuziva. Institutia a mai aratat ca detinatorii conturilor nu vor fi considerati raspunzatori pentru folosirea neautorizata a cardurilor.Practica de expediere a unor fisiere suplimentare cu informatii de la un centru de stocare al altul este frecventa in cadrul bancii americane, care incearca sa previna blocarea partiala a activitatii in cazul in care anumite baze de date ar fi distruse de inundatii sau de incendiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.