Internațional

FSB-ul isi va plati oficial informatorii

Ziarul de Vrancea
22 iun 2010 482 vizualizări
Serviciul Federal de Securitate (FSB, fost KGB) isi va plati oficial informatorii pentru "colaborare la identificarea, prevenirea, dezvaluirea si anchetarea actelor teroriste", precum si pentru ajutorul in prinderea teroristilor, un ordin in acest sens fiind semnat de seful FSB, Aleksandr Bortnikov.

Recompensele vor depinde de gradul de implicare personala a informatorilor, precum si de rezultatele in lupta impotriva terorismului, obtinute cu ajutorul lor. Documentul nu indica insa sumele stabilite, mentionindu-se doar ca remunerarea se va face "asigurindu-se resursele bugetare necesare". Un sondaj de opinie, dat publicitatii in urma atentatelor din martie de la metroul din capitala rusa, soldate cu 40 de morti si peste 100 de raniti, arata ca circa 90% din locuitorii marilor orase din Rusia considerau conducerea de la Moscova responsabila de "razboiul terorismului" din Federatia Rusa. Acelasi sondaj a indicat ca aproximativ 60% din rusi estimeaza ca serviciile speciale stiau de pregatirea atentatelor din 29 martie de la metroul moscovit, dar ca nu l-au putut preveni din cauza incompetentei lor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.