Internațional

Presedintele Parlamentului European a venit sa il incurajeze pe premierul Boc

Ziarul de Vrancea
10 iun 2010 641 vizualizări
"Pentru a vindeca economia trebuie sa luam medicamente care nu sint bune la gust, dar sint necesare", a explicat Jerzy Buzek "tratamentul" anticriza

Romania si Grecia sint in situatii similare, iar pentru "vindecarea" economiilor celor doua state este nevoie de "medicamente care nu sint bune la gust", dar care sint "necesare", a afirmat, ieri, la Bucuresti, presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek. "Saptamina trecuta am fost o zi in Grecia si acolo situatia este asemanatoare. Nevoia reformelor dure se leaga acolo de un Guvern socialist. în Romania este vorba de un Guvern de centru-dreapta, insa mesajul meu este acelasi, indiferent de culoarea politica. Mesajul este ca trebuie sa traversam aceasta perioada dificila si, dupa citeva luni, poate chiar doi ani, vom fi mindri in UE pentru ca am traversat-o. Trebuie sa vindecam economia si pentru aceasta trebuie sa luam niste medicamente care nu sint bune la gust, dar sint necesare", a declarat oficialul european.

"Sustin acest program foarte curajos al premierului Emil Boc", a afirmat presedintele Parlamentului European, dupa intilnirea cu premierul roman. "Este un program dureros, dar va asigur ca va fi foarte util. In momentele de criza, trebuie sa iei masurile necesare, nu cele convenabile. Masuri similare sint luate de multe alte state europene", a adaugat Buzek.

Criza economica a fost, alaturi de energie, printre cele mai importante subiecte abordate la intrevederea presedintelui Parlamentului European cu presedintele Camerei Deputatilor. Roberta Anastase a remarcat ca, "daca astazi noi ne uitam cu oarecare invidie legata de faptul ca Polonia parca trece mult mai usor ca alte tari prin aceasta criza economica, acest lucru se datoreaza si primului ministru de acum citiva ani, actualul presedinte al PE, Jerzy Buzek, cel care a reusit sa puna in practica niste reforme care astazi si-au produs efectele".


Data victima sigura a crizei, Portugalia s-a scos din recesiune


Economia Portugaliei a crescut cu 1,1 la suta in primul trimestru al anului fata de trimestrul precedent, cind economia s-a contractat cu 0,1 la suta, a anuntat Institutul National de Statistica (INE). în ritm anual, economia Portugaliei a crescut cu 1,8 la suta in primul trimestru al anului, fata de aceeasi perioada a lui 2009, cind a scazut cu 1 la suta. în plus, INE a anuntat ca deficitul comercial al tarii a crescut la 4,801 miliarde de euro in perioada februarie-aprilie, fata de 4,625 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului trecut.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.