Internațional

Grecia a ajuns sperietoare in campania prezidentiala din Polonia

Ziarul de Vrancea
11 mai 2010 481 vizualizări
Donald Tusk: Polonia risca sa ajunga in situatia Greciei daca Jaroslaw Kaczynski ar fi presedinte Polonia risca sa isi piarda stabilitatea economica si sa ajunga in situatia Greciei in cazul victoriei candidatului opozitiei conservatoare Jaroslaw Kaczynski in alegerile prezidentiale din 20 iunie, avertizeaza premierul liberal Donald Tusk

"Daca vom pierde aceste alegeri, riscam sa devenim o alta tara destabilizata din Europa", a declarat Tusk. "In prezent, Grecia se confrunta cu aceste probleme, poate si alte tari europene, dar nu si Polonia, din fericire", subliniaza Tusk. Potrivit primului-ministru, scrutinul prezidential organizat dupa decesul presedintelui Lech Kaczynski ar putea fi "crucial" pentru economia Poloniei. "Stabilitatea economica a devenit o imagine de marca a Poloniei. Dar sa nu uitam ca este un fenomen recent", atrage atentia Tusk. Condusa de Cabinetul liberal Donald Tusk din 2007, Polonia este singura tara membra UE care si-a pastrat cresterea economica in 2009, avind un avans al PIB-ului de 1,8%. Fostul Guvern de la Varsovia s-a facut remarcat prin initiative populiste in perioada 2005-2006, iar daca Jaroslaw Kaczynski ar deveni presedinte ar putea bloca activitatea Guvernului liberal asa cum a procedat si fratele sau geaman Lech Kaczynski, sugereaza premierul liberal Donald Tusk. Cu sase saptamini inaintea scrutinului prezidential, candidatul liberal Bronislaw Komorowski (44 - 50% din intentiile de vot) pastreaza un avans considerabil fata de Jaroslaw Kaczynski (doar 31 - 34% din voturi), desi sondaje de opinie publicate luni releva ca diferenta pare sa se diminueze.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.