Internațional

Ministerul de Externe si Ambasada SUA ii invata pe romăni cum sa ia vize pentru America

Ziarul de Vrancea
7 apr 2010 398 vizualizări
n aspirantilor la vize SUA li se transmite ca le cresc sansele daca arata la interviu ca au legaturi puternice cu Romănia n ministrul romăn de Externe sustine ca eliminarea vizelor este un obiectiv prioritar în dialogul Bucuresti-Washington

"Nu veni cu catelul si purcelul la interviu! Demonstreaza doar ca sint importanti pentru tine" si "Daca te leaga lucruri importante de Romania, ai sanse mari sa obtii viza de SUA" sint sloganurile campaniei MAE si Ambasadei SUA pentru popularizarea conditiilor de obtinere a vizei pentru Statele Unite. Banner-ul, care va fi promovat de MAE prin intermediul mai multor institutii media partenere ale proiectului, prezinta o persoana care merge tragind in urma sa un purcel si un catel, legati cu o sfoara.

Trimiterea este facuta la faptul ca, potrivit dispozitiilor legislatiei americane, "toti solicitantii de viza temporara sint considerati potentiali imigranti pina cind, in momentul solicitarii vizei, acestia demonstreaza ofiterului consular ca nu au intentia sa emigreze in SUA".

Eliminarea regimului de viza pentru cetatenii romani care doresc sa viziteze Statele Unite ale Americii ramine un obiectiv prioritar al Bucurestiul in dialogul cu Washington, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Acesta a afirmat ca situatia in ceea ce priveste regimul de viza pentru SUA se va putea imbunatati, in primul rind prin reducerea ratei de respingere a solicitantilor de viza pentru SUA, dar si prin imbunatatirea sistemului intern de control al fluxurilor de cetateni care doresc sa calatoreasca in Statele Unite.

Potrivit ministrului, la imbunatatirea sistemului intern contribuie implementarea sistemului pasapoartelor electronice, ridicarea nivelului de securitate si securizare a frontierelor noastre si incercarea, in colaborare cu Ministerul de Interne, de eficientizare a eforturilor de combatere a migratiei ilegale sau a terorismului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.