Internațional

Papa Benedict, solicitat sa depuna marturie in cazuri de pedofilie

Ziarul de Vrancea
2 apr 2010 536 vizualizări
Un avocat american a depus o petitie la un tribunal din Kentucky pentru a cere ca Papa Benedict al XVI-lea sa depuna marturie sub juramint in cazul mai multor dosare ale unor preoti acuzati de pedofilie in Statele Unite.

William McMurry a afirmat ca Vaticanul era la curent de mai mult timp cu scandalurile referitoare la copii violati de preoti. Potrivit petitiei, Benedict al XVI-lea fusese instiintat despre ce se intimpla in Statele Unite inca de cind era cardinal si cind conducea Congregatia pentru Doctrina Credintei - timp de 24 de ani pina la numirea sa ca papa. Avocatul sustine ca Papa "i-a descurajat pe procurori sa-i urmareasca pe preotii acuzati si a incurajat tacerea pentru a proteja reputatia Bisericii catolice". Congregatia pentru Doctrina Credintei avea responsabilitatea depisarii unor astfel de cazuri si primea de asemenea plingeri ale episcopilor americani referitoare la preoti incriminati in diverse dioceze, a adaugat McMurry. In petitia sa, el a explicat ca o serie de documente dezvaluite saptamina trecuta de cotidianul New York Times "demonstreaza fara echivoc legatura Papei Benedict al XVI-lea, fostul cardinal Ratzinger, cu violurile si agresiunile sexuale ale caror victime au fost copii din Statele Unite". "Aceste documente evidentiaza direct implicarea Papei Benedict al XVI-lea in decizia Sfintului Scaun de a tine secrete abuzurile clerului sau din Statele Unite", potrivit documentului. Cotidianul american a publicat mai multe scrisori si documente care demonstreaza ca in perioada in care conducea Congregatia pentru Doctrina Credintei, Benedict al XVI-lea fusese instiintat despre cazul preotului Lawrence Murphy, acuzat de violarea a cel putin 200 de tineri intr-o scoala pentru surzi din Wisconsin. Dupa publicarea acestor documente, numeroase alte victime ale violurilor au acuzat tacerea cardinalului Ratzinger.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.