Internațional

Politistii spanioli condamnati pentru torturarea unui roman lucreaza in politie

Ziarul de Vrancea
20 mar 2010 594 vizualizări
Politistii au fost condamnati initial la sase ani si sapte luni de inchisoare, dar Curtea Suprema spaniola le-a redus pedeapsa la patru ani si noua luni de detentie.

Patru politisti spanioli, condamnati in noiembrie 2008 la inchisoare pentru ca au torturat un detinut roman, inca lucreaza in fortele de ordine. Ministerul de Interne a dat asigurari ca ii va demite saptamina aceasta, la ordinul unui tribunal din Barcelona. Pe linga condamnarea la inchisoare, care nu se aplica inca deoarece se asteapta rezultatul unei cereri de clementa, celor patru li s-a interzis si sa mai lucreze in politie timp de noua ani, potrivit Ministerului de Interne. Politistii, Jordi Perrissé, Joan Salva, Farré si Ferran Manuel Cea, au fost condamnati initial in noiembrie 2008, de un tribunal din Barcelona, la sase ani si sapte luni de detentie. In decembrie 2009, Curtea Suprema a redus pedeapsa la patru ani si noua luni de inchisoare. Ofiterii au fost condamnati pentru torturarea si abuzarea, in iulie 2007, a unui detinut de origine romana, pe care l-au batut, i-au pus teava unei arme in gura si l-au amenintat ca il arunca intr-o prapastie daca nu recunoaste faptele pentru care era acuzat. Politistii il confundasera pe detinut cu un altul. Potrivit EFE, un tribunal din Barcelona a ordonat in 24 februarie Departamentului de Interne sa ii demita pe cei patru ofiteri, dar acestia lucreaza in continuare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.