Internațional

Politia din Singapore: Silviu Ionescu este implicat penal in moartea unui pieton

Ziarul de Vrancea
11 mar 2010 577 vizualizări
Investigatiile politiei din Singapore in cazul accidentului din decembrie au conchis ca fostul insarcinat cu afaceri roman Silviu Ionescu este "implicat penal" in moartea lui Tong Kok Wai si ranirea altor doi pietoni, relateaza postul de televiziune Channel NewsAsia.

Un ofiter anchetator al politiei, Raimi Mohd Yusof, a declarat in cadrul anchetei justitiei ca investigatiile au aratat ca autoturismul negru marca Audi al ambasadei Romaniei nu a fost furat din afara sediului misiunii diplomatice, asa cum sustine Ionescu. La 15 decembrie 2009, o masina apartinind ambasadei romane din Singapore, un Audi A6 de culoare neagra, a lovit trei pietoni, in jurul orei locale 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora Romaniei), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, in virsta de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian si a murit in ziua de Craciun, iar ceilalti doi pietoni au fost raniti. Initial, diplomatul roman Silviu Ionescu, acuzat de producerea accidentului, a afirmat ca masina fusese furata. Investigatia judiciara s-a incheiat miercuri dimineata, dupa sapte zile in care au fost prezentate 250 de probe si au depus marturie 50 de martori. Investigatorul Victor Yeo isi va prezenta concluziile la 31 martie. Dupa ce marti Alexandru Nicolae Coseru, consilierul economic al Ambasadei Romaniei din Singapore, a declarat ca autoritatile romane au cerut sa aiba acces la actele procedurale pe care anchetatorii singaporezi le-au realizat in legatura cu accidentul, oficiali din Singapore au precizat ca nu au primit nici o cerere, relateaza cotidianul Today.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 3 ore, 29 minute, 47 secunde
Oricui i se poate intampla un necaz de genul acesta.Problema este ca nemernicul nu-i barbat si se ascunde sub imunitatea diplomatica asa cum,de curand,am vazut ca face fostul SPP-ist Voicu.E citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.