Internațional

Cel putin 500 de persoane ucise intr-un masacru in Nigeria

Ziarul de Vrancea
9 mar 2010 565 vizualizări
n violentele interconfesionale au fost determinat de un conflict anterior intre crestini si musulmani n 95 de persoane au fost arestate

Cel putin 500 de persoane, din trei sate crestine situate in apropiere de orasul Jos (centrul Nigeriei), au fost ucise in timpul unor atacuri ale unor crescatori de animale dintr-o etnie musulmana, a anuntat ieri un oficial al statului Plateau, a carui capitala este orasul Jos. "Pina la 500 de persoane au fost omorite in acest act abominabil comis de crescatorii (de animale) Fulani", a declarat telefonic reprezentantul pentru Comunicare al statului Plateau, Dan Majang. El a precizat ca au fost arestate 95 de persoane. Victimele, intre care numeroase femei si copii, au fost ucise cu maceta, potrivit locuitorilor. Numeroase locuinte au fost incendiate.

Potrivit mai multor surse locale, atacurile au avut loc in mod coordonat, in noaptea de simbata spre duminica, fiind comise de crescatori din etnia Fulani, majoritar musulmani, impotriva a trei sate de apartinind unor membri ai etniei Berom, majoritar crestina. Ar fi fost vorba, afirma aceste surse, de represalii in urma unui conflict anterior intre cele doua etnii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.