Internațional

Israelul se pregateste de razboi, distribuind masti de gaze populatiei

Ziarul de Vrancea
1 mar 2010 531 vizualizări
Populatia israeliana a inceput, ieri, sa primeasca truse de protectie pentru un eventual razboi biologic sau chimic, a anuntat un purtator de cuvint militar.

"Apararea pasiva a facut apel la Compania israeliana de posta pentru a incepe sa distribuie, experimental, masti de gaze locuitorilor din orasul Or Yéhouda", din apropiere de Tel Aviv, a declarat purtatorul de cuvint. "Treptat, in functie de lectiile invatate din aceasta operatiune si conform cu o decizie a Guvernului siraelian, distribuirea va fi extinsa la intreaga populatie", a adaugat el. Guvernul a decis in 5 ianuarie sa ofere masti de gaz unui numar de opt milioane de israelieni pina in 2013, cifra la care este estimat ca va ajunge populatia la aceasta data. Israelul se teme de eventuale atacuri chimice sau bacteriologice provenind din Iran sau Siria. Statul Major israelian a lansat saptamina aceasta un exercitiu amplu vizind sa testeze capacitatile operationale ale comandamentului in rindul unitatilor normale si celor in rezerva, in cazul unui conflict la frontiera de nord a Israelului. Ierusalimul a mai distribuit masti de gaze populatiei, in special in timpul primului razboi din Golf (1991). Irakul a lansat atunci 39 de rachete Scud cu ogive conventionale asupra teritoriul israelian.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.