Internațional

Cancerul la prostata, tratat cu un plasture cu nitroglicerina

Ziarul de Vrancea
25 feb 2010 657 vizualizări
Un plasture ce elibereaza treptat doze mici de nitroglicerina in organism poate incetini si chiar stopa evolutia cancerului la prostata, fara a produce acele efecte secundare severe ce apar in urma tratamentelor actuale

Aceasta descoperire este rezultatul primului test pe plan mondial, desfasurat pe o perioada de 24 de luni, coordonat de Robert Siemens, profesor la Universitatea Queen\'s din Marea Britanie. Pacientii au primit un plasture care se ataseaza pe piele, ce elibereaza in organism doze mici de nitroglicerina, intr-un ritm lent, iar nivelul de PSA a fost atent monitorizat. Dintre cei 17 pacienti care au participat la toate etapele acestui studiu, 16 au prezentat o stabilizare si chiar o scadere a ratei de progresie a cancerului. Nitroglicerina a fost utilizata in doze mult mai mari, timp de mai bine de un secol, pentru tratarea anghinei pectorale. Potrivit acestui studiu, scaderea concentratiei de monoxid de azot din organism influenteaza ritmul de raspindire a tumorilor, care poate fi stopat cu ajutorul nitroglicerinei. Cancerul de prostata este diagnosticat in cazul a peste 250.000 de pacienti in fiecare an in Statele Unite ale Americii si Canada. Pina la 50% dintre pacientii care au suferit interventii chirurgicale la nivelul prostatei si/sau sedinte de radioterapie vor experimenta o revenire a cancerului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.